Rýchla marhuľová torta
Poznáte a pečiete tucty rôznych dezertov, ale v lete si najradšej vychutnávate svieže a chladné sladkosti? V tom prípade, je rýchla marhuľová torta tým najlepším receptom, ktorý budete pripravovať po celé leto. A keď sa minú marhule, môžete použiť maliny, čučoriedky alebo akékoľvek iné ovocie, ktoré máte k dispozícii.
Ingrediencie
300 gmaslové sušienky
75 gmaslo
500 gsmotanový termizovaný syr
90 gpráškový cukor
50 mlvaječný likér
250 mlsmotana na šľahanie
400 gčerstvé marhule alebo kompótové
40 ghorká čokoláda
Postup
Sušienky rozmixujeme najemno a premiešame ich s rozpusteným maslom. Hmotu natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Necháme stuhnúť v chladničke.
Smotanový syr vyšľaháme s cukrom a vaječným likérom. Smotanu vyšľaháme a pomocou stierky primiešame k syrovej zmesi. Krém rozotrieme na nepečený korpus do formy. Znovu necháme stuhnúť v chladničke.
Marhule očistíme a prepolíme. Poukladáme ich na vrch torty a prestriekame rozpustenou čokoládou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre