Rýchla pečeňová paštéta na víne a pomarančoch
Pri príprave domácej paštéty sa vopred očakáva, že to nebude pár minútová záležitosť. Rýchla pečeňová paštéta na víne a pomarančoch vás rada presvedčí, že to ide aj rýchlo, aj jednoducho. Jej príprava je hotová za 30 minút a potom už len stačí, aby stuhla a môžete servírovať.
Ingrediencie
2 ksšalotka
50 gkačacia masť alebo maslo
500 gkačacia pečeň
2 strúčikycesnaku
1 ČLprovensálske korenie alebo tymián
100 mlčervené víno
soľ
biele korenie
200 mlsmotana na varenie
2 PLpomarančová šťava
čerstvá bageta k podávaniu
mrazené červené ríbezle k podávaniu
pomaranč nakrájaný na osminky
čerstvý tymián na ozdobenie
Postup
Šalotku nakrájame na jemno a na miernom ohni opečieme na masti alebo na masle. Pečeň očistíme a nakrájame na kúsky. Keď je šalotka mäkká, zvýšime teplotu, pridáme pečeň a sprudka orestujeme.
Akonáhle je pečeň prepečená, pridáme nasekaný cesnak a bylinky, necháme ich rozvoňať, zalejeme vínom a za občasného miešania necháme víno odpariť.
Zmes odložíme na bok a necháme vychladnúť. Potom vložíme do blenderu, osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou s pomarančovou šťavou a rozmixujeme do hladka. Podľa potreby môžeme prepasírovať.
Paštétu nalejeme do čistého pohára alebo inej vhodnej nádoby, zalejeme rozpustenou masťou alebo maslom. Servírujeme na chrumkavých kúskoch bagetky, ozdobíme ríbezľami a kúskami pomaranča s tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre