Rýchla pečeňová paštéta na víne a pomarančoch

Rýchla pečeňová paštéta na víne a pomarančoch

Pri príprave domácej paštéty sa vopred očakáva, že to nebude pár minútová záležitosť. Rýchla pečeňová paštéta na víne a pomarančoch vás rada presvedčí, že to ide aj rýchlo, aj jednoducho. Jej príprava je hotová za 30 minút a potom už len stačí, aby stuhla a môžete servírovať.

Ingrediencie

  • 2 ksšalotka

  • 50 gkačacia masť alebo maslo

  • 500 gkačacia pečeň

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 ČLprovensálske korenie alebo tymián

  • 100 mlčervené víno

  • soľ

  • biele korenie

  • 200 mlsmotana na varenie

  • 2 PLpomarančová šťava

  • čerstvá bageta k podávaniu

  • mrazené červené ríbezle k podávaniu

  • pomaranč nakrájaný na osminky

  • čerstvý tymián na ozdobenie

Postup

  1. Šalotku nakrájame na jemno a na miernom ohni opečieme na masti alebo na masle. Pečeň očistíme a nakrájame na kúsky. Keď je šalotka mäkká, zvýšime teplotu, pridáme pečeň a sprudka orestujeme.

  2. Akonáhle je pečeň prepečená, pridáme nasekaný cesnak a bylinky, necháme ich rozvoňať, zalejeme vínom a za občasného miešania necháme víno odpariť.

  3. Zmes odložíme na bok a necháme vychladnúť. Potom vložíme do blenderu, osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou s pomarančovou šťavou a rozmixujeme do hladka. Podľa potreby môžeme prepasírovať.

  4. Paštétu nalejeme do čistého pohára alebo inej vhodnej nádoby, zalejeme rozpustenou masťou alebo maslom. Servírujeme na chrumkavých kúskoch bagetky, ozdobíme ríbezľami a kúskami pomaranča s tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.