Ryžová kaša s makom a slivkovou omáčkou

Ryžová kaša s makom a slivkovou omáčkou

Čím je počasie chladnejšie, tým radšej konzumujeme teplé raňajky. Ryžová kaša s makom a slivkovou omáčkou, zahreje a zasýti a je presne tým jedlom, ktoré dokáže spríjemniť celý deň. Tak sa naštartujte správne.

Ingrediencie

  • 250 gryža

  • 800 mlmlieko

  • 80 gmak mletý

  • 4 PLkrupicový cukor

Na slivkovú omáčku

  • 100 gkrupicový cukor

  • 400 gslivky

  • 1 ČLmletá škorica

  • 60 gvlašské orechy

Postup

  1. Ryžu prepláchneme vodou a potom zalejeme mliekom. Privedieme k varu a varíme do mäkka.

  2. Keď je ryža mäkká, vmiešame do nej mak a cukor.

  3. Cukor rozpustíme na panvici na svetlý karamel. Vmiešame očistené slivky a škoricu a pozvoľna varíme asi 5 minút. Ryžovú kašu rozdelíme do misiek, doplníme slivkami s omáčkou a orechmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Chuťovky
Zdravé recepty
Omáčky
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.