Ryžová kaša s makom a slivkovou omáčkou
Čím je počasie chladnejšie, tým radšej konzumujeme teplé raňajky. Ryžová kaša s makom a slivkovou omáčkou, zahreje a zasýti a je presne tým jedlom, ktoré dokáže spríjemniť celý deň. Tak sa naštartujte správne.
Ingrediencie
250 gryža
800 mlmlieko
80 gmak mletý
4 PLkrupicový cukor
Na slivkovú omáčku
100 gkrupicový cukor
400 gslivky
1 ČLmletá škorica
60 gvlašské orechy
Postup
Ryžu prepláchneme vodou a potom zalejeme mliekom. Privedieme k varu a varíme do mäkka.
Keď je ryža mäkká, vmiešame do nej mak a cukor.
Cukor rozpustíme na panvici na svetlý karamel. Vmiešame očistené slivky a škoricu a pozvoľna varíme asi 5 minút. Ryžovú kašu rozdelíme do misiek, doplníme slivkami s omáčkou a orechmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre