Ryžový nákyp s marhuľami

Ryžový nákyp s marhuľami

Ryžový nákyp s marhuľami je tým pravým orechovým pre milovníkov sladkých jedál. Samozrejme v ňom nesmie chýbať poriadna dávka ovocia, musí byť sladký a tiež ľahko nadýchaný, aby ste nemuseli jesť zlepenú ryžu. Stavte na náš recept a budete si oblizovať všetky prsty.

Ingrediencie

  • 400 gvarená ryža

  • 500 mlmlieko

  • 100 gkrupicový cukor

  • 3 balíčkyvanilkový cukor

  • 1 štipkamletá škorica

  • 1 štipkasoľ

  • 3 ksvajcia

  • tuk na vymazanie pekáča

  • strúhanka na vysypanie pekáča

  • 300 gkompótové marhule

Postup

  1. Varenú ryžu zmiešame v hrnci s mliekom, pridáme cukry, škoricu a soľ. Premiešame a varíme na miernom ohni. Akonáhle sa mlieko vstrebe, odstavíme ryžu z variča a necháme ju vychladnúť.

  2. Do vychladnutej ryže vmiešame žĺtky a tuhý sneh z bielkov. Zmes nalejeme do vymazaného a vysypaného pekáča, na povrch položíme plátky marhúľ. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 25 minút do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.