Ryžový nákyp s marhuľami
Ryžový nákyp s marhuľami je tým pravým orechovým pre milovníkov sladkých jedál. Samozrejme v ňom nesmie chýbať poriadna dávka ovocia, musí byť sladký a tiež ľahko nadýchaný, aby ste nemuseli jesť zlepenú ryžu. Stavte na náš recept a budete si oblizovať všetky prsty.
Ingrediencie
400 gvarená ryža
500 mlmlieko
100 gkrupicový cukor
3 balíčkyvanilkový cukor
1 štipkamletá škorica
1 štipkasoľ
3 ksvajcia
tuk na vymazanie pekáča
strúhanka na vysypanie pekáča
300 gkompótové marhule
Postup
Varenú ryžu zmiešame v hrnci s mliekom, pridáme cukry, škoricu a soľ. Premiešame a varíme na miernom ohni. Akonáhle sa mlieko vstrebe, odstavíme ryžu z variča a necháme ju vychladnúť.
Do vychladnutej ryže vmiešame žĺtky a tuhý sneh z bielkov. Zmes nalejeme do vymazaného a vysypaného pekáča, na povrch položíme plátky marhúľ. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 25 minút do zlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre