Ryžový puding s vanilkou a brusnicami
Ryžový puding je celkom typický dezert, ale ryžový puding s vanilkou a brusnicami je predsa o niečo odlišnejší. Práve tieto ingrediencie mu dodávajú neobyčajný pôvab a tvarohový krém ako ozdoba je jeho skutočnou čerešničkou, nielen estetickou, ale aj chuťovou.
Ingrediencie
800 mlmlieko
70 gkrupicový cukor
160 gryža
80 gbrusnice (čerstvé alebo sušené)
1 PLcitrónová kôra
1 PLpráškový vanilkový puding
150 gmäkký tvaroh
40 gpráškový cukor
1 PLcitrónová šťava
Postup
Mlieko s cukrom privedieme k varu a prisypeme prepláchnutú ryžu. Pomaly a za občasného miešania varíme do mäkka asi 20 minút.
V polovici varenia vmiešame väčšinu brusníc a citrónovú kôru. Pudingový prášok rozmiešame v troške vody a vlejeme ho k ryži a za stáleho miešania povaríme približne 4 minúty.
Ešte teplý puding rozdelíme do sklenených misiek.
Tvaroh vyšľaháme s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na ryžový puding. Posypeme zvyšnými brusnicami a podávame napríklad ozdobené s mätou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre