Ryžový puding s vanilkou a brusnicami

Ryžový puding s vanilkou a brusnicami

Ryžový puding je celkom typický dezert, ale ryžový puding s vanilkou a brusnicami je predsa o niečo odlišnejší. Práve tieto ingrediencie mu dodávajú neobyčajný pôvab a tvarohový krém ako ozdoba je jeho skutočnou čerešničkou, nielen estetickou, ale aj chuťovou.

Ingrediencie

  • 800 mlmlieko

  • 70 gkrupicový cukor

  • 160 gryža

  • 80 gbrusnice (čerstvé alebo sušené)

  • 1 PLcitrónová kôra

  • 1 PLpráškový vanilkový puding

  • 150 gmäkký tvaroh

  • 40 gpráškový cukor

  • 1 PLcitrónová šťava

Postup

  1. Mlieko s cukrom privedieme k varu a prisypeme prepláchnutú ryžu. Pomaly a za občasného miešania varíme do mäkka asi 20 minút.

  2. V polovici varenia vmiešame väčšinu brusníc a citrónovú kôru. Pudingový prášok rozmiešame v troške vody a vlejeme ho k ryži a za stáleho miešania povaríme približne 4 minúty.

  3. Ešte teplý puding rozdelíme do sklenených misiek.

  4. Tvaroh vyšľaháme s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na ryžový puding. Posypeme zvyšnými brusnicami a podávame napríklad ozdobené s mätou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.