Ryžový šalát so šošovicou
Aj jednoduché jedlá môžu byť výnimočne chutné. Ryžový šalát so šošovicou oceníte aj počas horúcich letných dní, pretože je to síce šalát, ale poriadne výživný a výdatný. S množstvom zeleniny, a teda aj vitamínov, minerálov a vlákniny. Môžete ho pripraviť aj deň vopred a zobrať si ho na piknik alebo do práce. Tam, kam potrebujete.
Ingrediencie
300 gšošovica
soľ
bobkový list
200 gryža
1 ksvarený kukuričný klas
1 PLolivový olej
1 ksmrkva
2 ksčervená paprika
1 zväzokreďkvičky
1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať
2 PLcitrónová šťava
1chilli papričky
mleté čierne korenie
1/2 baleniečerstvá žerucha
Postup
Šošovicu namočíme cez noc do vody, potom ju precedíme, prepláchneme a v osolenej vode s bobkovým listom uvaríme domäkka. Zasa precedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale domäkka a necháme ju vychladnúť. Premiešame vidličkou. Kukuričný klas opečieme na olivovom oleji zo všetkých strán a potom nakrájame na kolieska. Mrkvu očistíme, nakrájame na tenké rezance. Papriku nakrájame na kúsky, reďkvičky na plátky.
Šošovicu v mise zmiešame s ryžou, paprikou, mrkvou, reďkvičkami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Ochutíme citrónovou šťavou, chilli, soľou a korením.
Šalát necháme asi 15 minút odležať, rozdelíme ho na taniere a pridáme opečenú kukuricu. Posypeme žeruchou a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre