Ryžový šalát so šošovicou

Ryžový šalát so šošovicou

Aj jednoduché jedlá môžu byť výnimočne chutné. Ryžový šalát so šošovicou oceníte aj počas horúcich letných dní, pretože je to síce šalát, ale poriadne výživný a výdatný. S množstvom zeleniny, a teda aj vitamínov, minerálov a vlákniny. Môžete ho pripraviť aj deň vopred a zobrať si ho na piknik alebo do práce. Tam, kam potrebujete.

Ingrediencie

  • 300 gšošovica

  • soľ

  • bobkový list

  • 200 gryža

  • 1 ksvarený kukuričný klas

  • 1 PLolivový olej

  • 1 ksmrkva

  • 2 ksčervená paprika

  • 1 zväzokreďkvičky

  • 1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať

  • 2 PLcitrónová šťava

  • 1chilli papričky

  • mleté čierne korenie

  • 1/2 baleniečerstvá žerucha

Postup

  1. Šošovicu namočíme cez noc do vody, potom ju precedíme, prepláchneme a v osolenej vode s bobkovým listom uvaríme domäkka. Zasa precedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

  2. Ryžu uvaríme podľa návodu na obale domäkka a necháme ju vychladnúť. Premiešame vidličkou. Kukuričný klas opečieme na olivovom oleji zo všetkých strán a potom nakrájame na kolieska. Mrkvu očistíme, nakrájame na tenké rezance. Papriku nakrájame na kúsky, reďkvičky na plátky.

  3. Šošovicu v mise zmiešame s ryžou, paprikou, mrkvou, reďkvičkami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Ochutíme citrónovou šťavou, chilli, soľou a korením.

  4. Šalát necháme asi 15 minút odležať, rozdelíme ho na taniere a pridáme opečenú kukuricu. Posypeme žeruchou a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.