Šalát panzanella s cícerom
Šalát panzanella s cícerom je toskánskym a umbrijským šalátom, ktorý je populárny najmä počas horúceho leta. Obsahuje zeleninu a bylinky, v tomto je však pridaný aj cícer. Základom je staršie pečivo, ktoré dokáže nasať jeho skvelú chuť. Ak ho nechcete mať premočené, pripravte si chrumkavé krutóny, tak ako sme to urobili aj my.
Ingrediencie
1 ksväčší šalát
2 ksparadajky
1 ksčervená cibuľa
4 PLolivový olej
2 strúčikycesnaku
1 kscitrón
soľ
mleté čierne korenie
100 gslanina
1 ksbageta
150 gvarený cícer
čerstvá bazalka
Postup
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame. V mise zmiešame olivový olej, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Zálievku nalejeme na zeleninu s cibuľou a premiešame.
Slaninu nakrájame na kúsky a opečieme ju na panvici. Potom ju vyberieme a v rovnakej panvici opečieme na kocky nakrájanú bagetku.
Krutóny a slaninu nasypeme na šalát, pridáme odkvapkaný cícer a bazalku. Osolíme, okoreníme a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre