Šalát panzanella s cícerom

Šalát panzanella s cícerom

Šalát panzanella s cícerom je toskánskym a umbrijským šalátom, ktorý je populárny najmä počas horúceho leta. Obsahuje zeleninu a bylinky, v tomto je však pridaný aj cícer. Základom je staršie pečivo, ktoré dokáže nasať jeho skvelú chuť. Ak ho nechcete mať premočené, pripravte si chrumkavé krutóny, tak ako sme to urobili aj my.

Ingrediencie

  • 1 ksväčší šalát

  • 2 ksparadajky

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 4 PLolivový olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 kscitrón

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 gslanina

  • 1 ksbageta

  • 150 gvarený cícer

  • čerstvá bazalka

Postup

  1. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame. V mise zmiešame olivový olej, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Zálievku nalejeme na zeleninu s cibuľou a premiešame.

  2. Slaninu nakrájame na kúsky a opečieme ju na panvici. Potom ju vyberieme a v rovnakej panvici opečieme na kocky nakrájanú bagetku.

  3. Krutóny a slaninu nasypeme na šalát, pridáme odkvapkaný cícer a bazalku. Osolíme, okoreníme a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Večera
Tip redakcie
Prílohy
Bezmäsité jedlá
Taliansko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.