Šalát s brokolicou, kukuricou a morčacím mäsom
Objavte kúzlo chute jednoduchého šalátu s brokolicou, kukuricou a morčacím mäsom. Je to vďačné jedlo, ktoré poteší na obed alebo na večeru a dokáže zasýtiť celú rodinu. Cesnakový jogurt mu dodá nielen šťavnatosť, ale aj výraznejšiu chuť a to je ďalší dôvod, prečo ho vyskúšať.
Ingrediencie
300 gšalát (zmes šalátových listov)
200 gčervená alebo klasická ryža
soľ
1/2 ksbrokolica
200 gkukurica
1/4 kspór
400 gmorčacie prsia
mleté čierne korenie
2 PLolivový olej
2 strúčikycesnaku
1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať
150 mlbiely jogurt
1 kscitrón
Postup
Šalát dôkladne umyjeme, natrháme a necháme odkvapkať. Ryžu prepláchneme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Precedíme a necháme vychladnúť.
Brokolicu uvaríme v osolenej vode na skus, precedíme a necháme vychladnúť. Kukuricu zasa prepláchneme. Pór umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.
Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a na panvici na nahriatom oleji orestujeme do zlatista. Pridáme pór a zakryté udržujeme v teple. V mise zmiešame nasekaný cesnak s nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme jogurt, osolíme, okoreníme a všetko premiešame.
V mise zmiešame brokolicu, kukuricu, ryžu, zmes šalátov, pokvapkáme ich olejom, citrónom, osolíme, okoreníme a zľahka premiešame. Rozdelíme na taniere, pridáme morčacie mäso, cesnakový jogurt a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre