Šampiňónový veggie hamburger

Zdroj: Shutterstock

Šampiňónový veggie hamburger

Chutné streetfoodové jedlo tak, ako ste ho ešte nejedli!

Ingrediencie

  • 1 ksveľká žltá cibuľa

  • olivový olej na opečenie

  • 1 PLtrstinový cukor

  • 1 ČLbalzamikový ocot

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 4 ksveľké šampiňóny

  • 1 strúčikcesnak

  • 1 ČLsoľ

  • 1 ČLmletá rasca

  • 1 ČLmleté čierne korenie

  • 4 ksžemľa

  • 8 kslistov ľadový šalát

  • 1 ksparadajka

Postup

  1. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na prúžky a prudko opečieme na oleji.

  2. Potom znížime teplotu a zvoľna opekáme asi 10 minút.

  3. Ku koncu pridáme cukor, ocot a necháme rozpustiť.

  4. Červenú cibuľu očistíme a pokrájame na prúžky.

  5. Šampiňóny očistíme, zbavíme nožičiek a potrieme trochou oleja zmiešaného s prelisovaným cesnakom, so soľou, s rascou a korením.

  6. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 10 minút.

  7. Žemle pozdĺžne rozrežeme, na spodnú polovicu rozložíme opláchnuté listy šalátu, plátky paradajok a na ne položíme upečené huby.

  8. Navrstvíme karamelizovanú cibuľu, prúžky červenej cibule a priklopíme druhou polovicou žemle.

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Grilovačka
Bezlaktózové jedlá
USA
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.