Zdroj: Shutterstock
Šampiňónový veggie hamburger
Chutné streetfoodové jedlo tak, ako ste ho ešte nejedli!
Ingrediencie
1 ksveľká žltá cibuľa
olivový olej na opečenie
1 PLtrstinový cukor
1 ČLbalzamikový ocot
1 ksčervená cibuľa
4 ksveľké šampiňóny
1 strúčikcesnak
1 ČLsoľ
1 ČLmletá rasca
1 ČLmleté čierne korenie
4 ksžemľa
8 kslistov ľadový šalát
1 ksparadajka
Postup
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na prúžky a prudko opečieme na oleji.
Potom znížime teplotu a zvoľna opekáme asi 10 minút.
Ku koncu pridáme cukor, ocot a necháme rozpustiť.
Červenú cibuľu očistíme a pokrájame na prúžky.
Šampiňóny očistíme, zbavíme nožičiek a potrieme trochou oleja zmiešaného s prelisovaným cesnakom, so soľou, s rascou a korením.
Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 10 minút.
Žemle pozdĺžne rozrežeme, na spodnú polovicu rozložíme opláchnuté listy šalátu, plátky paradajok a na ne položíme upečené huby.
Navrstvíme karamelizovanú cibuľu, prúžky červenej cibule a priklopíme druhou polovicou žemle.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre