Semifreddo s orechmi
Niečo ako zmrzlina a niečo ako smotanový dezert, asi tak by sa dalo charakterizovať semifreddo. Jeho história vraj siaha až do konca 19. storočia. Dnešná, moderná podoba velí, aby sa podávalo napol rozmrazené a doslova sa rozplývalo na jazyku. Vyskúšajte semifreddo s orechmi, tento chuťový zážitok si budete pamätať ešte dlho.
Ingrediencie
1 ksvajce
4 ksžĺtok
2 PLmed
500 ml33 % smotana na šľahanie
100 gmliečna čokoláda
100 gkaramelové kondenzované mlieko
nasekané pražené lieskové orechy na dokončenie
Postup
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme do peny vajce so žĺtkami a medom. Šľaháme najmenej 5 minút, pri teplote 70 °C. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a vmiešame do peny. Uložíme do chladničky. Čokoládu rozpustíme a zmiešame so salkom. Vychladnutú smotanovú zmes rozdelíme na 3 časti.
Jednu časť natrieme do kovovej formy na chlebíček. Potom natrieme polovicu čokolády so salkom, smotanovú zmes, zvyšnú čokoládu so salkom a nakoniec aj zvyšnú smotanovú časť.
Uložíme do mrazničky na 6 hodín. Po zmrazení namočíme formu asi na 20 sekúnd do horúcej vody a vyklopíme. Povrch posypeme nasekanými orechmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre