Semifreddo s orechmi

Semifreddo s orechmi

Niečo ako zmrzlina a niečo ako smotanový dezert, asi tak by sa dalo charakterizovať semifreddo. Jeho história vraj siaha až do konca 19. storočia. Dnešná, moderná podoba velí, aby sa podávalo napol rozmrazené a doslova sa rozplývalo na jazyku. Vyskúšajte semifreddo s orechmi, tento chuťový zážitok si budete pamätať ešte dlho.

Ingrediencie

  • 1 ksvajce

  • 4 ksžĺtok

  • 2 PLmed

  • 500 ml33 % smotana na šľahanie

  • 100 gmliečna čokoláda

  • 100 gkaramelové kondenzované mlieko

  • nasekané pražené lieskové orechy na dokončenie

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme do peny vajce so žĺtkami a medom. Šľaháme najmenej 5 minút, pri teplote 70 °C. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

  2. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a vmiešame do peny. Uložíme do chladničky. Čokoládu rozpustíme a zmiešame so salkom. Vychladnutú smotanovú zmes rozdelíme na 3 časti.

  3. Jednu časť natrieme do kovovej formy na chlebíček. Potom natrieme polovicu čokolády so salkom, smotanovú zmes, zvyšnú čokoládu so salkom a nakoniec aj zvyšnú smotanovú časť.

  4. Uložíme do mrazničky na 6 hodín. Po zmrazení namočíme formu asi na 20 sekúnd do horúcej vody a vyklopíme. Povrch posypeme nasekanými orechmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Chuťovky
Dezerty
Taliansko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.