Sendvič s kozím syrom

Sendvič s kozím syrom

Sendvič nemusí byť iba takým rýchlym spôsobom ako zahnať hlad. Sendvič s kozím syrom vás o tom zaručene presvedčí. Jeho náplň je tak pestrá a bohatá, že pokojne nahradí aj hlavné jedlo.

Ingrediencie

  • 6 plátkovtoastový chlieb

  • 1/2 kscuketa

  • 1 ksmrkva

  • 1 ksčervená paprika

  • 100 gkozí syr

  • 50 gsušené paradajky v oleji

  • 1 hrsťšalát (mix šalátových listov)

  • 1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať

  • 40 gšalotka

  • 1 kscitrón

  • 1 strúčikcesnaku

  • 3 PLolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLmajonéza

Postup

  1. Na panvici nasucho opečieme toastový chlieb z každej strany do zlatista.

  2. Cuketu, mrkvu a papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky. Kozí syr nastrúhame na hrubo. Sušené paradajky nakrájame zasa na rezance. Ešte umyjeme zmes šalátov v studenej vode a necháme odkvapkať. Na drobno nakrájame aj petržlenovú vňať a šalotku. Citrón odšťavíme a cesnak prelisujeme.

  3. Na nahriatom oleji na panvici opečieme mrkvu, cuketu a papriku, pridáme cesnak, dochutíme soľou a koreníme. Premiešame a necháme vychladnúť.

  4. V miske zmiešame majonézu, šalotku, lyžičku citrónovej šťavy, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Touto zmesou potrieme každý toast z jednej strany. Na dva natreté toasty uložíme opečenú zeleninu, sušené paradajky a syr. Postup zopakujeme a prikryjeme posledným toastom potretou stranou nadol. Priečne rozkrojíme a zafixujeme špáradlom alebo špajdľou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.