Sladké aj slané domáce arašidové maslo

Sladké aj slané domáce arašidové maslo

Pripraviť si domáce arašidové maslo vôbec nie je zložité. Potrebujete na to výkonný mixér a trocha trpezlivosti. S našim receptom si môžete pripraviť sladkú alebo slanú verziu, podľa toho, ktorá vám viac chutí alebo vyhovuje pri varení. S ďalším dochutením masla už môžete experimentovať podľa svojej vôle.

Na sladké arašidové maslo

  • 200 gnesolené a nepražené arašidy

  • 1 PLkrupicový cukor

  • 1 PLtekutý med

Na slané arašidové maslo

  • 200 gnesolené a nepražené arašidy

  • 1 ČLmorská soľ

  • 4 PLslnečnicový olej

Postup

  1. Arašidy opražíme na panvici nasucho, kým nezískajú zlatistú farbu. Nasypeme ich do mixéra a začneme mixovať.

  2. Keď je hmota kašovitá, pridáme cukor. Krém naďalej mixujeme, pokým nie je úplne hladký. Potom do neho vmiešame med a uložíme ho do chladničky stuhnúť.

  3. Rovnakým spôsobom pripravíme i arašidové maslo na slano. Namiesto cukru použijeme soľ a namiesto medu prilejeme olej.

  4. Pokiaľ chceme, aby bolo maslo skutočne hladké, po vymixovaní ho ešte treme v mažiari. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Tip redakcie
Raňajky
Bezmäsité jedlá
Bezlaktózové jedlá
Bezlepkové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.