Sladké aj slané domáce arašidové maslo
Pripraviť si domáce arašidové maslo vôbec nie je zložité. Potrebujete na to výkonný mixér a trocha trpezlivosti. S našim receptom si môžete pripraviť sladkú alebo slanú verziu, podľa toho, ktorá vám viac chutí alebo vyhovuje pri varení. S ďalším dochutením masla už môžete experimentovať podľa svojej vôle.
Na sladké arašidové maslo
200 gnesolené a nepražené arašidy
1 PLkrupicový cukor
1 PLtekutý med
Na slané arašidové maslo
200 gnesolené a nepražené arašidy
1 ČLmorská soľ
4 PLslnečnicový olej
Postup
Arašidy opražíme na panvici nasucho, kým nezískajú zlatistú farbu. Nasypeme ich do mixéra a začneme mixovať.
Keď je hmota kašovitá, pridáme cukor. Krém naďalej mixujeme, pokým nie je úplne hladký. Potom do neho vmiešame med a uložíme ho do chladničky stuhnúť.
Rovnakým spôsobom pripravíme i arašidové maslo na slano. Namiesto cukru použijeme soľ a namiesto medu prilejeme olej.
Pokiaľ chceme, aby bolo maslo skutočne hladké, po vymixovaní ho ešte treme v mažiari. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre