Sladkokyslé kuracie stehná s ryžou

Sladkokyslé kuracie stehná s ryžou

Pokiaľ máte radi sladkokyslé chute, tak tieto kuracie stehná s ryžou si vychutnáte dokonale. Zamilujete si kombináciu chutí, ale aj výnimočnú šťavnatosť. Nešetrite výraznými pochutinami a výsledok si užijete v ktorýkoľvek deň.

Ingrediencie

  • 400 gkuracie stehná

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • rastlinný olej na smaženie

  • čerstvý zázvor (menší kúsok)

  • 1 ksčervená paprika

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 1 kschilli papričky

  • 2 PLkečup

  • 2 PLsójová omáčka

  • 2 PLchilli omáčka

  • 1 PLocot

  • 1 ČLmletá paprika

  • 400 gjazmínová ryža na podávanie

Postup

  1. Na stehnách ponecháme kožu a vykostíme ich. Potom ich osolíme, okoreníme a smažíme v nahriatom oleji z oboch strán dozlatista tak, aby mäso bolo dostatočne prepečené. Vyberieme a necháme odkvapkať.

  2. Nakrájaný zázvor orestujeme na panvici na oleji, pridáme na kúsky nakrájanú papriku, nasekanú jarnú cibuľku a kúsky chilli. Po chvíli pridáme pripravené kuracie mäso.

  3. V miske zmiešame kečup, omáčky, trochu octu, mletú papriku a premiešame. Vzniknutú omáčku primiešame k orestovanej zmesi do panvice, krátko prehrejeme a podávame s ryžou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.