Sladkokyslé kuracie stehná s ryžou
Pokiaľ máte radi sladkokyslé chute, tak tieto kuracie stehná s ryžou si vychutnáte dokonale. Zamilujete si kombináciu chutí, ale aj výnimočnú šťavnatosť. Nešetrite výraznými pochutinami a výsledok si užijete v ktorýkoľvek deň.
Ingrediencie
400 gkuracie stehná
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej na smaženie
čerstvý zázvor (menší kúsok)
1 ksčervená paprika
2 ksjarná cibuľka
1 kschilli papričky
2 PLkečup
2 PLsójová omáčka
2 PLchilli omáčka
1 PLocot
1 ČLmletá paprika
400 gjazmínová ryža na podávanie
Postup
Na stehnách ponecháme kožu a vykostíme ich. Potom ich osolíme, okoreníme a smažíme v nahriatom oleji z oboch strán dozlatista tak, aby mäso bolo dostatočne prepečené. Vyberieme a necháme odkvapkať.
Nakrájaný zázvor orestujeme na panvici na oleji, pridáme na kúsky nakrájanú papriku, nasekanú jarnú cibuľku a kúsky chilli. Po chvíli pridáme pripravené kuracie mäso.
V miske zmiešame kečup, omáčky, trochu octu, mletú papriku a premiešame. Vzniknutú omáčku primiešame k orestovanej zmesi do panvice, krátko prehrejeme a podávame s ryžou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre