Slaný koláč s gorgonzolou, hruškami a orechmi
Vynikajúca chuťovka, jednoduchý obed alebo rýchla večera. Na všetky tieto spôsoby si môžete vychutnať slaný koláč s gorgonzolou, hruškami a orechmi. Tento recept vás nadchne jednoduchosťou a dokonalou chuťou.
Ingrediencie
maslo na vymazanie formy
1 kslístkové cesto
1 ksmalá červená repa
1 ksjablko
1 kshruška
400 gsyr gorgonzola s mascarpone
50 gvlašské orechy
6 PLbrusnicový kompót
hráškové výhonky na dozdobenie
Postup
Maslom si vymažeme pekáč s rozmermi 20x30 cm. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko a vložíme do formy. Repu olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Ovocie umyjeme, zbavíme stredov s jadierkami a nakrájame na plátky.
Na pripravené cesto rozprestrieme gorgonzolu a mascarpone, pridáme nakrájané ovocie a repu a posypeme vlašskými orechmi. Na červenú repu poukladáme brusnice a všetko dáme zapiecť do rúry pri 170 °C asi na 15 minút. Na záver ozdobíme hráškovými výhonkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre