Slaný koláč s gorgonzolou, hruškami a orechmi

Slaný koláč s gorgonzolou, hruškami a orechmi

Vynikajúca chuťovka, jednoduchý obed alebo rýchla večera. Na všetky tieto spôsoby si môžete vychutnať slaný koláč s gorgonzolou, hruškami a orechmi. Tento recept vás nadchne jednoduchosťou a dokonalou chuťou.

Ingrediencie

  • maslo na vymazanie formy

  • 1 kslístkové cesto

  • 1 ksmalá červená repa

  • 1 ksjablko

  • 1 kshruška

  • 400 gsyr gorgonzola s mascarpone

  • 50 gvlašské orechy

  • 6 PLbrusnicový kompót

  • hráškové výhonky na dozdobenie

Postup

  1. Maslom si vymažeme pekáč s rozmermi 20x30 cm. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko a vložíme do formy. Repu olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Ovocie umyjeme, zbavíme stredov s jadierkami a nakrájame na plátky.

  2. Na pripravené cesto rozprestrieme gorgonzolu a mascarpone, pridáme nakrájané ovocie a repu a posypeme vlašskými orechmi. Na červenú repu poukladáme brusnice a všetko dáme zapiecť do rúry pri 170 °C asi na 15 minút. Na záver ozdobíme hráškovými výhonkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.