Slaný koláč so strúhanou cuketou a syrom

Slaný koláč so strúhanou cuketou a syrom

Prípravu tohto koláča si isto užijete. Slaný koláč so strúhanou cuketou a syrom je extra chutný a extra jednoduchý. Jeho prípravu si môžete uľahčiť hotovým cestom, ale plnka tá už bude vo vašej réžii. Navrch ešte položíte kúsky kozieho syra a upečiete si koláč, ktorý môžete podávať aj na večeru.

Ingrediencie

  • 1 baleniechladené krehké cesto na koláč (slané)

  • 200 gkyslá smotana

  • 2 ksžĺtky

  • soľ

  • 500 gcuketa (ideálne 1 zelená a 1 žltá)

  • 100 gtvrdý syr

  • 1 PLolivový olej

  • 1 ČLčerstvý tymián

  • 80 gkozí syr

Postup

  1. Cesto rozvaľkáme do tvaru kruhu s priemerom asi 35 cm a premiestnime ho na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. Smotanu zmiešame so žĺtkami a podľa chuti osolíme. Zmes rozotrieme na cesto, ponecháme asi 5 cm okraj.

  3. Cuketu nastrúhame alebo nakrájame na dlhšie rezance. Syr nastrúhame na hrubo. Oboje zmiešame s olejom, štipkou soli, nasekaným tymiánom a rozložíme smotanovú na smotanovú náplň. Nakoniec pridáme kúsky kozieho syra.

  4. Okraje cesta prehneme kolo dokola cez náplň, Pečieme pri 170 °C asi 30 minút do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.