Slaný koláč so strúhanou cuketou a syrom
Prípravu tohto koláča si isto užijete. Slaný koláč so strúhanou cuketou a syrom je extra chutný a extra jednoduchý. Jeho prípravu si môžete uľahčiť hotovým cestom, ale plnka tá už bude vo vašej réžii. Navrch ešte položíte kúsky kozieho syra a upečiete si koláč, ktorý môžete podávať aj na večeru.
Ingrediencie
1 baleniechladené krehké cesto na koláč (slané)
200 gkyslá smotana
2 ksžĺtky
soľ
500 gcuketa (ideálne 1 zelená a 1 žltá)
100 gtvrdý syr
1 PLolivový olej
1 ČLčerstvý tymián
80 gkozí syr
Postup
Cesto rozvaľkáme do tvaru kruhu s priemerom asi 35 cm a premiestnime ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
Smotanu zmiešame so žĺtkami a podľa chuti osolíme. Zmes rozotrieme na cesto, ponecháme asi 5 cm okraj.
Cuketu nastrúhame alebo nakrájame na dlhšie rezance. Syr nastrúhame na hrubo. Oboje zmiešame s olejom, štipkou soli, nasekaným tymiánom a rozložíme smotanovú na smotanovú náplň. Nakoniec pridáme kúsky kozieho syra.
Okraje cesta prehneme kolo dokola cez náplň, Pečieme pri 170 °C asi 30 minút do zlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre