Smažená kapusta so slaninkou
Aj z celkom obyčajných surovín môžete vykúzliť chutný a voňavý obed. Smažená kapusta so slaninou je určená najmä pre tých, ktorí majú radi tradičné chute.
Ingrediencie
200 ganglická slanina
2 kscibuľa
feferónky
1 ksbiela kapusta malá hlávka
soľ
1 PLmletá červená sladká paprika
1 plechovkaparadajkový pretlak
1 štipkamletá rasca
mleté čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Slaninu nakrájame na pásiky a v panvici alebo v hrnci s nepriľnavým dnom ju nasucho opečieme do chrumkava. Slaninu vyberieme do misky.
Na slaninovom výpeku necháme pár minút opekať a zosklovatieť pásiky cibule a nakrájané feferóny. Medzitým rozštvrtíme kapustu a vykrojíme hlúby, Kapustu nakrájame na menšie kúsky. Pridáme k cibuli a feferónkam, osolíme, podlejeme pol hrnčekom vody.
Za občasného miešania varíme bez pokrievky približne 15 minút do mäkka. Potom ešte ďalej restujeme, aby sa kapusta opiekla a skaramelizovala. Primiešame papriku, pretlak, rascu, korenia, slaninu a krátko prehrejeme. Pred podávaním môžeme ozdobiť feferónkou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre