Smažená kapusta so slaninkou

Smažená kapusta so slaninkou

Aj z celkom obyčajných surovín môžete vykúzliť chutný a voňavý obed. Smažená kapusta so slaninou je určená najmä pre tých, ktorí majú radi tradičné chute.

Ingrediencie

  • 200 ganglická slanina

  • 2 kscibuľa

  • feferónky

  • 1 ksbiela kapusta malá hlávka

  • soľ

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • 1 plechovkaparadajkový pretlak

  • 1 štipkamletá rasca

  • mleté čierne korenie

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Slaninu nakrájame na pásiky a v panvici alebo v hrnci s nepriľnavým dnom ju nasucho opečieme do chrumkava. Slaninu vyberieme do misky.

  2. Na slaninovom výpeku necháme pár minút opekať a zosklovatieť pásiky cibule a nakrájané feferóny. Medzitým rozštvrtíme kapustu a vykrojíme hlúby, Kapustu nakrájame na menšie kúsky. Pridáme k cibuli a feferónkam, osolíme, podlejeme pol hrnčekom vody.

  3. Za občasného miešania varíme bez pokrievky približne 15 minút do mäkka. Potom ešte ďalej restujeme, aby sa kapusta opiekla a skaramelizovala. Primiešame papriku, pretlak, rascu, korenia, slaninu a krátko prehrejeme. Pred podávaním môžeme ozdobiť feferónkou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.