Smažená špargľa s jogurtovým dipom

Smažená špargľa s jogurtovým dipom

Objavte ako chutí smažená špargľa s jogurtovým dipom a jej chuť si budete chcieť pripomínať opakovane. Ide o klasický trojobal z múky, vajec a strúhanky, ale do strúhanky si môžete primiešať aj nasekané bylinky podľa vlastného výberu. Takto bude špargľa chutiť vždy inak, podľa toho, aké bylinky použijete.

Na smaženú špargľu

  • 400 gzelená a biela špargľa

  • soľ

  • múka na obaľovanie

  • vajce a strúhanka na obaľovanie

  • rastlinný olej na smaženie

Na jogurtový dip

  • 100 gmajonéza

  • 100 gbiely jogurt

  • 2 strúčikycesnaku

  • 3 PLkari korenie

  • 2 vetvičkyčerstvý tymián

  • reďkvičky a listy šalátu k servírovaniu

Postup

  1. Špargľu olúpeme a odrežeme zdrevenené konce. Osolíme ju a obalíme najskôr v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.

  2. Špargľové výhonky smažíme na panvici na rozpálenom oleji, kým nezískajú zlatistú farbu. Osmaženú špargľu preložíme na papierovú utierku a necháme odkvapkať prebytočný tuk.

  3. V miske premiešame majonézu s jogurtom, prelisovaným cesnakom, kari korením a lístkami tymiánu. Smaženú špargľu podávame s dipom, reďkvičkami nakrájanými na plátky a šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.