Smažená špargľa s jogurtovým dipom
Objavte ako chutí smažená špargľa s jogurtovým dipom a jej chuť si budete chcieť pripomínať opakovane. Ide o klasický trojobal z múky, vajec a strúhanky, ale do strúhanky si môžete primiešať aj nasekané bylinky podľa vlastného výberu. Takto bude špargľa chutiť vždy inak, podľa toho, aké bylinky použijete.
Na smaženú špargľu
400 gzelená a biela špargľa
soľ
múka na obaľovanie
vajce a strúhanka na obaľovanie
rastlinný olej na smaženie
Na jogurtový dip
100 gmajonéza
100 gbiely jogurt
2 strúčikycesnaku
3 PLkari korenie
2 vetvičkyčerstvý tymián
reďkvičky a listy šalátu k servírovaniu
Postup
Špargľu olúpeme a odrežeme zdrevenené konce. Osolíme ju a obalíme najskôr v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.
Špargľové výhonky smažíme na panvici na rozpálenom oleji, kým nezískajú zlatistú farbu. Osmaženú špargľu preložíme na papierovú utierku a necháme odkvapkať prebytočný tuk.
V miske premiešame majonézu s jogurtom, prelisovaným cesnakom, kari korením a lístkami tymiánu. Smaženú špargľu podávame s dipom, reďkvičkami nakrájanými na plátky a šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre