Jednoduché a aromatické špagety aglio e olio sú postavené na základe cesnaku a olivového oleja. Právom patria medzi najobľúbenejšie cestoviny sveta. Doprajte si ich chuť aj vy doma.
500 gšpagety
soľ
50 gnasekané mandle
2 PLstrúhanka
olivový olej
2 strúčikycesnaku
2 kschilli papričky
nasekaná petržlenová vňať
mleté čierne korenie
Špagety uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode a precedíme ich.
Nasucho opečieme zvlášť mandle a zvlášť strúhanku na panvici. Odložíme si ich.
V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme plátky cesnaku, chilli papričku nakrájanú na kolieska a krátko opečieme. Potom primiešame uvarené špagety, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme.
Na taniere rozdelíme pripravené špagety a posypeme mandľami a strúhankou. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.