Špagety aglio e olio

Špagety aglio e olio

Jednoduché a aromatické špagety aglio e olio sú postavené na základe cesnaku a olivového oleja. Právom patria medzi najobľúbenejšie cestoviny sveta. Doprajte si ich chuť aj vy doma.

Ingrediencie

  • 500 gšpagety

  • soľ

  • 50 gnasekané mandle

  • 2 PLstrúhanka

  • olivový olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 kschilli papričky

  • nasekaná petržlenová vňať

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Špagety uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode a precedíme ich.

  2. Nasucho opečieme zvlášť mandle a zvlášť strúhanku na panvici. Odložíme si ich.

  3. V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme plátky cesnaku, chilli papričku nakrájanú na kolieska a krátko opečieme. Potom primiešame uvarené špagety, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme.

  4. Na taniere rozdelíme pripravené špagety a posypeme mandľami a strúhankou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.