Špagety puttanesca

Špagety puttanesca

Existuje niekoľko verzií príbehov o pôvode tohto slávneho jedla. Špagety puttanesca vznikli možno z núdze a nedostatku surovín, ale aj z toho mála dokázali očariť celý svet. Stačí, keď ich raz ochutnáte a po tomto zážitku, určite nebudete riešiť, či skutočne pochádzajú z prostredia neapolských nevestincov.

Ingrediencie

  • 400 gšpagety

  • soľ

  • 6 PLolivový olej

  • 4 strúčikyolúpaného cesnaku (nakrájaný na tenké plátky)

  • 6 ksfilety ančovičky (nasekané najemno)

  • 1/2 ČLchilli vločky

  • 60 gkapary (nasekané najemno)

  • 80 gvykôstkované čierne olivy (nasekané nahrubo)

  • 1 plechovkakonzervované celé paradajky

  • 1 PLnasekaný hladkolistý petržlen alebo pažítka

Postup

  1. Vo veľkom hrnci privedieme k varu veľké množstvo osolenej vody, pridáme špagety a varíme. Medzitým do veľkej panvice vlejeme olivový olej, pridáme cesnak, ančovičky a chilli vločky. Za občasného miešania restujeme na miernom ohni asi 5 minút.

  2. Akonáhle cesnak získa jemne zlatý nádych, pridáme kapary s olivami, premiešame a pridáme paradajky, ktoré roztlačíme. Varíme za občasného miešania na miernom ohni.

  3. Keď do uvarenia špagiet al dente chýba 1 minúta, preložíme ich pomocou klieští do paradajkovej hmoty, pridáme niekoľko lyžíc vody z cestovín a za stáleho miešania a potriasania panvicou varíme do okamihu, keď sú cestoviny uvarené al dente. Podávame posypané petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.