Špagety puttanesca
Existuje niekoľko verzií príbehov o pôvode tohto slávneho jedla. Špagety puttanesca vznikli možno z núdze a nedostatku surovín, ale aj z toho mála dokázali očariť celý svet. Stačí, keď ich raz ochutnáte a po tomto zážitku, určite nebudete riešiť, či skutočne pochádzajú z prostredia neapolských nevestincov.
Ingrediencie
400 gšpagety
soľ
6 PLolivový olej
4 strúčikyolúpaného cesnaku (nakrájaný na tenké plátky)
6 ksfilety ančovičky (nasekané najemno)
1/2 ČLchilli vločky
60 gkapary (nasekané najemno)
80 gvykôstkované čierne olivy (nasekané nahrubo)
1 plechovkakonzervované celé paradajky
1 PLnasekaný hladkolistý petržlen alebo pažítka
Postup
Vo veľkom hrnci privedieme k varu veľké množstvo osolenej vody, pridáme špagety a varíme. Medzitým do veľkej panvice vlejeme olivový olej, pridáme cesnak, ančovičky a chilli vločky. Za občasného miešania restujeme na miernom ohni asi 5 minút.
Akonáhle cesnak získa jemne zlatý nádych, pridáme kapary s olivami, premiešame a pridáme paradajky, ktoré roztlačíme. Varíme za občasného miešania na miernom ohni.
Keď do uvarenia špagiet al dente chýba 1 minúta, preložíme ich pomocou klieští do paradajkovej hmoty, pridáme niekoľko lyžíc vody z cestovín a za stáleho miešania a potriasania panvicou varíme do okamihu, keď sú cestoviny uvarené al dente. Podávame posypané petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre