Špagety s cuketovou omáčkou a kuracími guľôčkami
Ak máte doma veľkú cuketovú úrodu a už neviete, čo by ste z nej pripravili, vyskúšajte špagety s cuketovou omáčkou a kuracími guľôčkami. Nielenže spotrebujete cuketu, získate nový recept do svojho repertoáru, ale aj presvedčíte cuketových odporcov, že sa nemusia obávať konzumovať túto zeleninu. Stačí, keď jej dajú šancu a ochutnajú skutočne vyladený recept.
Na mäsové guľôčky
500 gkuracie mleté mäso
1 ksvajce
100 gnastrúhaný parmezán
1 ČLprovensálske korenie
1 ČLcitrónová kôra
2 strúčikycesnaku
soľ
mleté čierne korenie
4 PLolivový olej
Na omáčku
2 ksstredne veľká cuketa
2 PLolivový olej
4 strúčikycesnaku
1/2 ČLchilli korenie
125 mlbiele víno
2 ČLsoľ
1 štipkamleté čierne korenie
250 mlsmotana na šľahanie
100 gnastrúhaný parmezán
500 gšpagety
Postup
Mäso premiešame spolu s vajíčkom, syrom, bylinkami, citrónovou kôrou, prelisovaným cesnakom, soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Necháme 20 minút odležať v chladničke. Ak je zmes príliš riedka, pridáme hrsť strúhanky. Potom tvarujeme guľôčky, ktoré smažíme na panvici na rozpálenom oleji alebo pečieme v rúre pri 190 °C asi 15 minút. Odložíme na bok.
Umyté a neošúpané cukety nastrúhame. Vo veľkej panvici necháme na oleji rozvoňať nasekaný cesnak a chilli, pridáme cuketu a ešte 5 minút restujeme. Zalejeme vínom, zvýšime plameň, osolíme a varíme asi 25 minút do zhustnutia.
Špagety uvaríme v osolenej vode al dente. Omáčku rozmixujeme do hladka, osolíme, okoreníme a vmiešame smotanu, uvarené cestoviny a mäsové guľôčky. Necháme ešte chvíľu prehriať a zasypeme syrom. Premiešame a ozdobíme lístkami bazalky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre