Špagety s farebnou mrkvou a bylinkami

Špagety s farebnou mrkvou a bylinkami

Poviete si, to zasa budú na obed obyčajné špagety? A viete, že nie! Najmä vtedy, ak si pripravíte špagety s farebnou mrkvou a bylinkami. Sú krásne a svieže a ani ich príprava nezaberie veľa času. Už si ich choďte uvariť, aby ste ich čím skôr mohli ochutnať.

Ingrediencie

  • 120 gšpagety

  • soľ

  • 40 mlolivový olej

  • 1 ksmalá šalotka

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1/2 ČLčerstvý tymián (lístky)

  • 200 gmenšia mrkva (môžu byť aj rôznofarebné)

  • 1/2 ksveľký bio citrón

  • 1 hrsťhladkolistý petržlen (nasekaná vňať)

  • mleté čierne korenie

  • parmezán k servírovaniu

Postup

  1. Veľký hrniec vody privedieme k varu. Osolíme ju a cestoviny v nej uvaríme podľa návodu na obale.

  2. Vo veľkej panvici rozohrejeme polovicu olivového oleja. Za častého miešania na ňom 2 minúty opekáme šalotku nakrájanú na tenké osminky, cesnak nakrájaný na plátky a tymián. Pridáme aj očistenú mrkvu nakrájanú na kolieska. Opekáme 7 minút za častého miešania.

  3. Potom precedíme cestoviny, pridáme ich do panvice spolu s najemno nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme aj citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, zvyšný olivový olej, soľ a korenie. Pokračujeme v prehrievaní asi 2 minúty a pravidelne miešame.

  4. Cestoviny podávame posypané najemno nastrúhaným parmezánom podľa chuti. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.