Špagety s farebnou mrkvou a bylinkami
Poviete si, to zasa budú na obed obyčajné špagety? A viete, že nie! Najmä vtedy, ak si pripravíte špagety s farebnou mrkvou a bylinkami. Sú krásne a svieže a ani ich príprava nezaberie veľa času. Už si ich choďte uvariť, aby ste ich čím skôr mohli ochutnať.
Ingrediencie
120 gšpagety
soľ
40 mlolivový olej
1 ksmalá šalotka
2 strúčikycesnaku
1/2 ČLčerstvý tymián (lístky)
200 gmenšia mrkva (môžu byť aj rôznofarebné)
1/2 ksveľký bio citrón
1 hrsťhladkolistý petržlen (nasekaná vňať)
mleté čierne korenie
parmezán k servírovaniu
Postup
Veľký hrniec vody privedieme k varu. Osolíme ju a cestoviny v nej uvaríme podľa návodu na obale.
Vo veľkej panvici rozohrejeme polovicu olivového oleja. Za častého miešania na ňom 2 minúty opekáme šalotku nakrájanú na tenké osminky, cesnak nakrájaný na plátky a tymián. Pridáme aj očistenú mrkvu nakrájanú na kolieska. Opekáme 7 minút za častého miešania.
Potom precedíme cestoviny, pridáme ich do panvice spolu s najemno nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme aj citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, zvyšný olivový olej, soľ a korenie. Pokračujeme v prehrievaní asi 2 minúty a pravidelne miešame.
Cestoviny podávame posypané najemno nastrúhaným parmezánom podľa chuti. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre