špagety
Špagety s tuniakom
Tento recept na špagety s tuniakom je rýchly aj zdravý. Nie je náročný na ingrediencie a oceníte ho vždy, keď práve nemáte doma veľké zásoby. S prípravou si poradí aj začiatočník.
Ingrediencie
350 gšpagety
1 ksstrúčik cesnaku
1 štipkasoľ
1 PLkapary
2 ČLdijonska horčica
citrónová šťava z jedného citróna
citrónová kôra z jedného citróna
3 PLolivový olej
mleté čierne korenie
370 gkonzervovaný tuniak vo vlastnej šťave
100 grukola
250 gcherry paradajky
4 ksnakrájané vajcia uvarené na tvrdo
štipkaružové korenie na dochutenie pri podávaní
Postup
Špagety uvaríme v osolenej vode „al dente“. Medzitým ošúpeme cesnak a spolu s kaparami ho nadrobno nasekáme.
Vo väčšej mise všetko zmiešame s citrónovou šťavou, najemno nastrúhanou kôrou, horčicou a olejom. Zmes osolíme a okoreníme.
Tuniaka zlejeme a pomocou vidličky natrháme na menšie kúsky.
Uvarené špagety scedíme a v mise premiešame s pripravenou zálievkou
Ochutené špagety rozdelíme na taniere a ozdobíme rukolou, paradajkami, vajíčkami rozdelenými na polovicu a tuniakom. Dochutíme ružovým korením a hneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre