Špenát s reďkvičkami na smotane

Špenát s reďkvičkami na smotane

Špenát s reďkvičkami na smotane je rýchle a jednoduché jedlo, ktoré môžete podávať ako prílohu alebo ako teplý šalát s kúskom pečiva. Je jedno, ktorú možnosť vyberiete, je to chutné jedlo plné zeleniny, vlákniny a energie.

Ingrediencie

  • 1 PLmaslo

  • 2 ksšalotka

  • 10 ksreďkvičky

  • 500 gčerstvý špenát

  • 50 ml33 % smotana na šľahanie

  • 3 strúčikycesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • slnečnicové semienka na posypanie

  • 80 gsyr feta alebo balkánsky syr

Postup

  1. Na lyžici masla speníme nakrájanú šalotku, pridáme na štvrtiny nakrájané reďkvičky, nasekaný špenát, necháme zmäknúť a všetko zalejeme smotanou. Dochutíme cesnakom treným so soľou a korením.

  2. Všetko varíme asi 2 minúty a podávame posypané slnečnicovými semienkami s rozdrobenou fetou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Šaláty
Bezmäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.