Špenát s reďkvičkami na smotane
Špenát s reďkvičkami na smotane je rýchle a jednoduché jedlo, ktoré môžete podávať ako prílohu alebo ako teplý šalát s kúskom pečiva. Je jedno, ktorú možnosť vyberiete, je to chutné jedlo plné zeleniny, vlákniny a energie.
Ingrediencie
1 PLmaslo
2 ksšalotka
10 ksreďkvičky
500 gčerstvý špenát
50 ml33 % smotana na šľahanie
3 strúčikycesnaku
soľ
mleté čierne korenie
slnečnicové semienka na posypanie
80 gsyr feta alebo balkánsky syr
Postup
Na lyžici masla speníme nakrájanú šalotku, pridáme na štvrtiny nakrájané reďkvičky, nasekaný špenát, necháme zmäknúť a všetko zalejeme smotanou. Dochutíme cesnakom treným so soľou a korením.
Všetko varíme asi 2 minúty a podávame posypané slnečnicovými semienkami s rozdrobenou fetou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre