Špízy s ružičkovým kelom a slaninou

Špízy s ružičkovým kelom a slaninou

Inšpirácia na nový recept sa vždy zíde a myslíme, že špízy s ružičkovým kelom a slaninou ste asi ešte nejedli. Tak ich vyskúšajte a uvidíte, že získate nový obľúbený obed alebo večeru pre celú rodinu. Pripraviť ich zvládnete o niekoľko minút a ako príloha bohato postačia zemiaky v akejkoľvek podobe.

Ingrediencie

  • 800 gzemiaky

  • soľ

  • 2 kscibuľa

  • 100 gmaslo

  • 200 ml33 % smotana na šľahanie

  • mleté čierne korenie

  • 500 gružičkový kel

  • 300 gplátková slanina

  • 3 PLrastlinný olej

Postup

  1. Zemiaky olúpeme a nakoniec na menšie kúsky. Vložíme ich do hrnca a v osolenej vode uvaríme domäkka. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Na panvici rozohrejeme maslo a cibuľu osmažíme dosklovita. Uvarené zemiaky precedíme, pridáme k nim osmaženú cibuľu, prilejeme smotanu a roztlačíme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Takto pripravené zemiaky odložíme na bok a uchovávame v teple.

  2. Ružičkový kel očistíme a krátko povaríme v osolenej vode. Precedíme ich a schladíme v studenej vode s ľadom. Necháme odkvapkať.

  3. Na špajdle napichujeme plátky slaniny s ružičkovým kelom. Špízy osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a špízy opekáme domäkka. Hotové podávame so zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Večera
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.