Špízy s ružičkovým kelom a slaninou
Inšpirácia na nový recept sa vždy zíde a myslíme, že špízy s ružičkovým kelom a slaninou ste asi ešte nejedli. Tak ich vyskúšajte a uvidíte, že získate nový obľúbený obed alebo večeru pre celú rodinu. Pripraviť ich zvládnete o niekoľko minút a ako príloha bohato postačia zemiaky v akejkoľvek podobe.
Ingrediencie
800 gzemiaky
soľ
2 kscibuľa
100 gmaslo
200 ml33 % smotana na šľahanie
mleté čierne korenie
500 gružičkový kel
300 gplátková slanina
3 PLrastlinný olej
Postup
Zemiaky olúpeme a nakoniec na menšie kúsky. Vložíme ich do hrnca a v osolenej vode uvaríme domäkka. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Na panvici rozohrejeme maslo a cibuľu osmažíme dosklovita. Uvarené zemiaky precedíme, pridáme k nim osmaženú cibuľu, prilejeme smotanu a roztlačíme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Takto pripravené zemiaky odložíme na bok a uchovávame v teple.
Ružičkový kel očistíme a krátko povaríme v osolenej vode. Precedíme ich a schladíme v studenej vode s ľadom. Necháme odkvapkať.
Na špajdle napichujeme plátky slaniny s ružičkovým kelom. Špízy osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a špízy opekáme domäkka. Hotové podávame so zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre