Srdce z lístkového cesta so snehovými pusinkami
Tento dezert spravidla dokážu upiecť aj začiatočníci. Srdce z lístkového cesta so snehovými pusinkami napriek svojej jednoduchosti vyzerá ako dokonalé lákadlo na každom stole. Hodvábna textúra krému sa skvele prepája s chrumkavým cestom a robí z jeho konzumácie luxusný pôžitok.
Na srdce
300 gchladené lístkové cesto
hladká múka na podsypanie
Na náplň
100 gmrazené maliny
150 gpráškový cukor
250 gmascarpone
200 ml40 % smotana na šľahanie
Na dokončenie
snehové pusinky
maliny na ozdobenie
Postup
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na plát hrubý 3 mm a vykrojíme z neho dve veľké srdcia. Premiestnime ich na dva plechy a do stredu každého vykrojíme menšie srdce. Povrch prepichneme vidličkou a pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke.
Maliny roztlačíme, prepasírujeme cez husté sitko a zmiešame s cukrom a s mascarpone. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a vmiešame do mascarpone.
Krém naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou. Na jeden korpus nastriekame pusinky krému a na povrch položíme druhý korpus. Potom na povrch nastriekame pusinky krému, ozdobíme snehovými pusinkami a malinami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre