Srdce z lístkového cesta so snehovými pusinkami

Srdce z lístkového cesta so snehovými pusinkami

Tento dezert spravidla dokážu upiecť aj začiatočníci. Srdce z lístkového cesta so snehovými pusinkami napriek svojej jednoduchosti vyzerá ako dokonalé lákadlo na každom stole. Hodvábna textúra krému sa skvele prepája s chrumkavým cestom a robí z jeho konzumácie luxusný pôžitok.

Na srdce

  • 300 gchladené lístkové cesto

  • hladká múka na podsypanie

Na náplň

  • 100 gmrazené maliny

  • 150 gpráškový cukor

  • 250 gmascarpone

  • 200 ml40 % smotana na šľahanie

Na dokončenie

  • snehové pusinky

  • maliny na ozdobenie

Postup

  1. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na plát hrubý 3 mm a vykrojíme z neho dve veľké srdcia. Premiestnime ich na dva plechy a do stredu každého vykrojíme menšie srdce. Povrch prepichneme vidličkou a pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke.

  2. Maliny roztlačíme, prepasírujeme cez husté sitko a zmiešame s cukrom a s mascarpone. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a vmiešame do mascarpone.

  3. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou. Na jeden korpus nastriekame pusinky krému a na povrch položíme druhý korpus. Potom na povrch nastriekame pusinky krému, ozdobíme snehovými pusinkami a malinami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Dezerty
Koláče
Valentín

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.