Šťavnatá bravčová panenka so zemiakmi

Šťavnatá bravčová panenka so zemiakmi

Pochúťka, ktorá poteší každého hladoša, to je šťavnatá bravčová panenka so zemiakmi. Skúste trochu odlišný spôsob prípravy zemiakov, perfektne sa hodia práve k lahodnej panenke a chorizo klobáske.

Ingrediencie

  • 500 gmalé zemiaky neošúpané

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLolivový olej

  • 400 gbravčová panenka

  • 150 gchorizo nakrájané na plátky

  • 1 ksčervená cibuľa nakrájaná na drobno

  • 400 gkonzervované drvené paradajky

  • chilli vločky (väčšia štipka)

  • 1 kscitrón

  • polníček k servírovaniu

Postup

  1. Zemiaky dôkladne umyjeme a varíme so šupkou v osolenej vode domäkka. Zlejeme a popučíme ich na hrubo. Potom ich rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie, osolíme, okoreníme a pokvapkáme 1 lyžicou olivového oleja. Pečieme pri 200 °C do zlatista a do chrumkava.

  2. Medzitým na panvici nahrejeme zvyšný olej, pridáme na kocky nakrájané maslo, orestujeme do zlatista, vyberieme a odložíme na bok. Do panvice dáme chorizo a akonáhle pustí tuk, pridáme cibuľu a restujeme 5 minút. Zlejeme časť tuku, pridáme paradajky, chilli a šťavu z polovice citróna. Privedieme k varu a varíme 10 minút.

  3. Do panvice vrátime mäso a spoločne prehrejeme. Dochutíme soľou a korením a prípadne ďalšou citrónovou šťavou. Podávame so zemiakmi a s polníčkom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.