Šťavnatá bravčová panenka so zemiakmi
Pochúťka, ktorá poteší každého hladoša, to je šťavnatá bravčová panenka so zemiakmi. Skúste trochu odlišný spôsob prípravy zemiakov, perfektne sa hodia práve k lahodnej panenke a chorizo klobáske.
Ingrediencie
500 gmalé zemiaky neošúpané
soľ
mleté čierne korenie
2 PLolivový olej
400 gbravčová panenka
150 gchorizo nakrájané na plátky
1 ksčervená cibuľa nakrájaná na drobno
400 gkonzervované drvené paradajky
chilli vločky (väčšia štipka)
1 kscitrón
polníček k servírovaniu
Postup
Zemiaky dôkladne umyjeme a varíme so šupkou v osolenej vode domäkka. Zlejeme a popučíme ich na hrubo. Potom ich rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie, osolíme, okoreníme a pokvapkáme 1 lyžicou olivového oleja. Pečieme pri 200 °C do zlatista a do chrumkava.
Medzitým na panvici nahrejeme zvyšný olej, pridáme na kocky nakrájané maslo, orestujeme do zlatista, vyberieme a odložíme na bok. Do panvice dáme chorizo a akonáhle pustí tuk, pridáme cibuľu a restujeme 5 minút. Zlejeme časť tuku, pridáme paradajky, chilli a šťavu z polovice citróna. Privedieme k varu a varíme 10 minút.
Do panvice vrátime mäso a spoločne prehrejeme. Dochutíme soľou a korením a prípadne ďalšou citrónovou šťavou. Podávame so zemiakmi a s polníčkom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre