Steak z lososa s tekvicou a brokolicou
Čo vám napadne ako prvé, keď sa povie steak z lososa? Aký kus mäsa bude potrebný? Ako bude výsledok vyzerať a chutiť? Dosť bolo otázok, pustite sa do prípravy a získate všetky odpovede. Milovníci rýb sa istotne nebudú sťažovať, pretože je to jednoduchý recept s vynikajúcou chuťou. Rozhodne stojí za pozornosť.
Ingrediencie
4 ks(filety po 150 g) čerstvý losos
4 PLrastlinný olej
soľ
mleté čierne korenie
1 ČLsezamové semienka
250 gtekvica Hokkaido
150 gbrokolica
150 gcherry paradajky
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
1/2 ČLkari korenie
200 mlzeleninový vývar
100 gmaslo
1 zväzokčerstvý tymián
Postup
Filety umyjeme, osušíme a na panvici na 2 lyžiciach rozohriateho oleja opečieme z oboch strán. Potom ich osolíme, okoreníme, vložíme do zapekacej formy a posypeme sezamovými semienkami. V predhriatej rúre pečieme pri 200 °C asi 12 minút. Vyberieme z rúry, zakryjeme alobalom a necháme chvíľku oddychovať.
Tekvicu, brokolicu a paradajky umyjeme a necháme odkvapkať. Tekvicu prekrojíme, odstránime semienka a dužinu nakrájame na kocky. Brokolicu rozoberieme na ružičky a paradajky prepolíme.
Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme nadrobno. Vo väčšej panvici rozohrejeme zvyšný olej a cibuľu s cesnakom na ňom speníme. Prisypeme tekvicu a zľahka ju orestujeme. Pridáme kari a všetko podlejeme vývarom. Panvicu zakryjeme pokrievkou a zmes dusíme takmer do mäkka.
Potom primiešame brokolicu a paradajkami a všetko ešte krátko podusíme. Nakoniec v zeleninovej zmesi necháme rozpustiť maslo a dochutíme soľou, korením a lístkami tymiánu. Podávame k upečenej rybe. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre