Studená paradajkovo-chlebová polievka

Studená paradajkovo-chlebová polievka

Ak sa polievky nechcete vzdať ani počas letných dní, skúste urobiť malý kompromis a pripravte si studenú paradajkovo-chlebovú polievku. Budete potrebovať ingrediencie s talianskym nádychom – paradajky, ciabatta, balzamiková omáčka a sušená šunka, ktoré sa postarajú o skvelú chuť. A určite vám ani nebude chýbať to, že nie je horúca.

Ingrediencie

  • 1 kgparadajky

  • 200 gparadajková ciabatta

  • 3 strúčikycesnaku

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • balzamikový ocot

  • 2 ksvajce

  • 400 gciabatta k servírovaniu

  • 50 gsušená šunka

  • čerstvé bylinky na ozdobenie

Postup

  1. Paradajky narežeme do kríža, sparíme vo vriacej vode a ihneď schladíme pod tečúcou studenou vodou. Olúpeme ich a nakrájame na menšie kúsky.

  2. Z paradajkovej ciabatty odkrojíme kôrku. Striedku nakrájame na kocky, pridáme k nej paradajky s cesnakom a všetko rozmixujeme do hladka. Pripravenú polievku dochutíme soľou, korením a balzamikom.

  3. Vajcia vložím do vriacej vody a približne 8 minút ich varíme. Potom ich necháme vychladnúť, olúpeme ich a nakrájame na mesiačiky. Ciabattu nakrájame na plátky, ktoré opečieme v toastovači alebo na panvici.

  4. Hotovú polievku ozdobíme varenými vajíčkami, plátkami sušenej šunky a bylinkami. Podávame s opečenou ciabattou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Zdravé recepty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.