Studená paradajkovo-chlebová polievka
Ak sa polievky nechcete vzdať ani počas letných dní, skúste urobiť malý kompromis a pripravte si studenú paradajkovo-chlebovú polievku. Budete potrebovať ingrediencie s talianskym nádychom – paradajky, ciabatta, balzamiková omáčka a sušená šunka, ktoré sa postarajú o skvelú chuť. A určite vám ani nebude chýbať to, že nie je horúca.
Ingrediencie
1 kgparadajky
200 gparadajková ciabatta
3 strúčikycesnaku
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
balzamikový ocot
2 ksvajce
400 gciabatta k servírovaniu
50 gsušená šunka
čerstvé bylinky na ozdobenie
Postup
Paradajky narežeme do kríža, sparíme vo vriacej vode a ihneď schladíme pod tečúcou studenou vodou. Olúpeme ich a nakrájame na menšie kúsky.
Z paradajkovej ciabatty odkrojíme kôrku. Striedku nakrájame na kocky, pridáme k nej paradajky s cesnakom a všetko rozmixujeme do hladka. Pripravenú polievku dochutíme soľou, korením a balzamikom.
Vajcia vložím do vriacej vody a približne 8 minút ich varíme. Potom ich necháme vychladnúť, olúpeme ich a nakrájame na mesiačiky. Ciabattu nakrájame na plátky, ktoré opečieme v toastovači alebo na panvici.
Hotovú polievku ozdobíme varenými vajíčkami, plátkami sušenej šunky a bylinkami. Podávame s opečenou ciabattou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre