Sviatočné bravčové rezne

Sviatočné bravčové rezne

Každý nápad na sviatočné bravčové rezne sa počíta. Pre niekoho je chrumkavý rezeň dokonalou náhradou za všetky vianočné sladkosti a nedokáže si ho odoprieť aj niekoľkokrát za deň. Ak máte radi chrumkavejší obal rezňa, použite hrubšiu strúhanku alebo ju nahraďte kukuričnou verziou, ktorá je bezlepková.

Ingrediencie

  • 600 gbravčové stehno

  • 2 ksvajcia

  • 200 mlmlieko

  • 150 ghladká múka

  • čerstvá strúhanka na obaľovanie

  • rastlinný olej na smaženie

  • 800 gzemiaky

  • 20 gmaslo

  • jarná cibuľka

  • hlávkový šalát

  • 1 kscitrón

  • soľ

Postup

  1. Mäso očistíme, nakrájame na plátky a naklepeme rezne. Okraje mäsa podľa potreby narežeme, aby sa mäso pri smažení nekrútilo. Pripravíme si 3 misky, v jednej prešľaháme vajce s mliekom, do druhej dáme múku a do tretej strúhanku.

  2. Mäso osolíme a obalíme v trojobale. Na panvici nahrejeme olej, v ktorom smažíme rezne z oboch strán do zlatista, Odložíme ich na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.

  3. Zemiaky olúpeme, uvaríme ich v osolenej vode do mäkka, zlejeme a do horúcich pridáme maslo a rozmačkáme. Rezne podávame spolu s citrónom, hlávkovým šalátom a zemiakmi, ktoré posypeme jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Mäsité jedlá
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.