Sviatočné bravčové rezne
Každý nápad na sviatočné bravčové rezne sa počíta. Pre niekoho je chrumkavý rezeň dokonalou náhradou za všetky vianočné sladkosti a nedokáže si ho odoprieť aj niekoľkokrát za deň. Ak máte radi chrumkavejší obal rezňa, použite hrubšiu strúhanku alebo ju nahraďte kukuričnou verziou, ktorá je bezlepková.
Ingrediencie
600 gbravčové stehno
2 ksvajcia
200 mlmlieko
150 ghladká múka
čerstvá strúhanka na obaľovanie
rastlinný olej na smaženie
800 gzemiaky
20 gmaslo
jarná cibuľka
hlávkový šalát
1 kscitrón
soľ
Postup
Mäso očistíme, nakrájame na plátky a naklepeme rezne. Okraje mäsa podľa potreby narežeme, aby sa mäso pri smažení nekrútilo. Pripravíme si 3 misky, v jednej prešľaháme vajce s mliekom, do druhej dáme múku a do tretej strúhanku.
Mäso osolíme a obalíme v trojobale. Na panvici nahrejeme olej, v ktorom smažíme rezne z oboch strán do zlatista, Odložíme ich na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
Zemiaky olúpeme, uvaríme ich v osolenej vode do mäkka, zlejeme a do horúcich pridáme maslo a rozmačkáme. Rezne podávame spolu s citrónom, hlávkovým šalátom a zemiakmi, ktoré posypeme jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre