Syrová roláda s bryndzou a chrenom
Syrová roláda s bryndzou a chrenom je tradičným receptom, ktorý mnohí poznajú, ale možno ho už dlhší čas nepripravovali. Pustite sa do toho čo najskôr, roláda je ideálna na večeru alebo pre hostí. Aby ste si uľahčili krájanie a z rolády urobili rovnomerné plátky, dobre ju vychlaďte.
Ingrediencie
200 gplátkový syr eidam
200 gplátková šunka
100 gmaslo
200 gbryndza
50 gchren
1 PLvegeta
80 gzelené olivy
1 PLmletá červená sladká paprika
1 vetvičkačerstvá petržlenová vňať a bazalka
Postup
Najskôr si pripravíme náplň. Chren očistíme a nastrúhame najemno. Zmäknuté maslo ušľaháme s vegetou, pridáme chren, bryndzu a nadrobno nasekané bylinky. Všetko dôkladne premiešame.
Nakrájaný eidam rozložíme na potravinovú fóliu tak, aby sa okraje prekrývali a vytvorili obdĺžnik. Na takto pripravený syr rozložíme plátky šunky.
Na šunku rozotrieme bryndzovú nátierku. Na kraj šunkovo-syrového plátu položíme olivy a opatrne pomocou alobalovej fólie zarolujeme. Roládu zabalíme do alobalu a utiahneme okraje.
Roládu vložíme do chladničky a necháme zatuhnúť. Potom alobal rozbalíme a roládu na povrchu posypeme mletou paprikou. Znovu ju zabalíme a dáme do chladničky. Necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa.
Stuhnutú roládu nakrájame na plátky, ozdobíme lístkami bazalky a podávame s pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre