Syrová roláda s bryndzou a chrenom

Syrová roláda s bryndzou a chrenom

Syrová roláda s bryndzou a chrenom je tradičným receptom, ktorý mnohí poznajú, ale možno ho už dlhší čas nepripravovali. Pustite sa do toho čo najskôr, roláda je ideálna na večeru alebo pre hostí. Aby ste si uľahčili krájanie a z rolády urobili rovnomerné plátky, dobre ju vychlaďte.

Ingrediencie

  • 200 gplátkový syr eidam

  • 200 gplátková šunka

  • 100 gmaslo

  • 200 gbryndza

  • 50 gchren

  • 1 PLvegeta

  • 80 gzelené olivy

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • 1 vetvičkačerstvá petržlenová vňať a bazalka

Postup

  1. Najskôr si pripravíme náplň. Chren očistíme a nastrúhame najemno. Zmäknuté maslo ušľaháme s vegetou, pridáme chren, bryndzu a nadrobno nasekané bylinky. Všetko dôkladne premiešame.

  2. Nakrájaný eidam rozložíme na potravinovú fóliu tak, aby sa okraje prekrývali a vytvorili obdĺžnik. Na takto pripravený syr rozložíme plátky šunky.

  3. Na šunku rozotrieme bryndzovú nátierku. Na kraj šunkovo-syrového plátu položíme olivy a opatrne pomocou alobalovej fólie zarolujeme. Roládu zabalíme do alobalu a utiahneme okraje.

  4. Roládu vložíme do chladničky a necháme zatuhnúť. Potom alobal rozbalíme a roládu na povrchu posypeme mletou paprikou. Znovu ju zabalíme a dáme do chladničky. Necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa.

  5. Stuhnutú roládu nakrájame na plátky, ozdobíme lístkami bazalky a podávame s pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Prílohy
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.