Talianska frittata
Ak si chcete dopriať skutočne výdatné raňajky, pripravte si taliansku frittatu plnú voňavých byliniek. Vajíčka obsahujú vysokokvalitné bielkoviny a sú výborným zdrojom vitamínov a minerálnych látok. Z času na čas si ich doprajte v rámci vyváženej stravy a nemusíte si nič vyčítať.
Ingrediencie
8 ksvajcia
1 ČLmorská soľ
1 PLčerstvá mäta
1 PLčerstvá pažítka
1 PLhladkolistý petržlen
1 ČLčerstvé oregano
1 ČLčerstvý tymián
2 PLmaslo
Postup
V miske rozšľaháme metličkou vajcia s 2 lyžicami vody a ľahko ich osolíme. Prisypeme najemno nasekané listy mäty, pažítku, petržlenovú vňať, oregáno, tymián a premiešame.
Na rozohriatej panvici na maslo nalejeme vaječnú zmes, nemiešame a pečieme na miernom ohni asi 3 minúty. Potom pomocou varešky opatrne od krajov frittatu nadvihneme, aby sa na spodnú časť dostal vzduch a dopekáme ďalších 5 až 10 minút, pokým povrch nebude ľahko krémový.
Hotovú frittatu môžeme podávať napríklad s natrhaným prosciuttom, korením a klíčkami podľa chuti alebo bezmäsito podľa vlastných stravovacích preferencií. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre