Talianska frittata

Talianska frittata

Ak si chcete dopriať skutočne výdatné raňajky, pripravte si taliansku frittatu plnú voňavých byliniek. Vajíčka obsahujú vysokokvalitné bielkoviny a sú výborným zdrojom vitamínov a minerálnych látok. Z času na čas si ich doprajte v rámci vyváženej stravy a nemusíte si nič vyčítať.

Ingrediencie

  • 8 ksvajcia

  • 1 ČLmorská soľ

  • 1 PLčerstvá mäta

  • 1 PLčerstvá pažítka

  • 1 PLhladkolistý petržlen

  • 1 ČLčerstvé oregano

  • 1 ČLčerstvý tymián

  • 2 PLmaslo

Postup

  1. V miske rozšľaháme metličkou vajcia s 2 lyžicami vody a ľahko ich osolíme. Prisypeme najemno nasekané listy mäty, pažítku, petržlenovú vňať, oregáno, tymián a premiešame.

  2. Na rozohriatej panvici na maslo nalejeme vaječnú zmes, nemiešame a pečieme na miernom ohni asi 3 minúty. Potom pomocou varešky opatrne od krajov frittatu nadvihneme, aby sa na spodnú časť dostal vzduch a dopekáme ďalších 5 až 10 minút, pokým povrch nebude ľahko krémový.

  3. Hotovú frittatu môžeme podávať napríklad s natrhaným prosciuttom, korením a klíčkami podľa chuti alebo bezmäsito podľa vlastných stravovacích preferencií. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Večera
Bezmäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.