Tartaletky s gorgonzolou a malinami
Milovníci syrových koláčov si tartaletky s gorgonzolou a malinami obľúbia okamžite. Je to ideálny recept, v ktorom sa prelínajú chute hrušiek a maslom a medom spolu so slanou gorgonzolou, malinami a chrumkavými orechmi. Všetko ešte posypte tymiánom, ten dodá koláčikom dávku ostrejšej korenenej chute.
Ingrediencie
350 glístkové cesto
2 kshruška
2 PLmaslo
2 PLmed
1 štipkasoľ
100 gmaliny
čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek) + na dozdobenie
250 gsyr gorgonzola
3 PLvlašské orechy
Postup
Rúru predhrejeme na 180 °C. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrojíme kolieska veľké tak, aby vyplnili formičky na tartaletky s priemerom 10 až 12 cm, aj po bokoch formičiek. Tie vymažeme tukom a vyložíme cestom.
Dno cesta ľahko prepichneme vidličkou a predpečieme aspoň na 10 minút vyplnené fazuľami, aby si cesto pri pečení zachovalo svoj tvar. Hrušky olúpeme, zbavíme jaderníkov a pokrájame ich na mesiačiky. Krátko ich podusíme na panvici s malom, medom a štipkou soli.
Na záver pridáme maliny a lístky tymiánu. Predpečené košíčky naplníme ovocím, gorgonzolou, doplníme o karamelový ovocný sirup a povrch posypeme orechmi. Pečieme pri 180 °C približne 20 až 25 minút, pokým okraje cesta nezozlátnu. Ozdobíme čerstvým tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre