Tartaletky s gorgonzolou a malinami

Tartaletky s gorgonzolou a malinami

Milovníci syrových koláčov si tartaletky s gorgonzolou a malinami obľúbia okamžite. Je to ideálny recept, v ktorom sa prelínajú chute hrušiek a maslom a medom spolu so slanou gorgonzolou, malinami a chrumkavými orechmi. Všetko ešte posypte tymiánom, ten dodá koláčikom dávku ostrejšej korenenej chute.

Ingrediencie

  • 350 glístkové cesto

  • 2 kshruška

  • 2 PLmaslo

  • 2 PLmed

  • 1 štipkasoľ

  • 100 gmaliny

  • čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek) + na dozdobenie

  • 250 gsyr gorgonzola

  • 3 PLvlašské orechy

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrojíme kolieska veľké tak, aby vyplnili formičky na tartaletky s priemerom 10 až 12 cm, aj po bokoch formičiek. Tie vymažeme tukom a vyložíme cestom.

  2. Dno cesta ľahko prepichneme vidličkou a predpečieme aspoň na 10 minút vyplnené fazuľami, aby si cesto pri pečení zachovalo svoj tvar. Hrušky olúpeme, zbavíme jaderníkov a pokrájame ich na mesiačiky. Krátko ich podusíme na panvici s malom, medom a štipkou soli.

  3. Na záver pridáme maliny a lístky tymiánu. Predpečené košíčky naplníme ovocím, gorgonzolou, doplníme o karamelový ovocný sirup a povrch posypeme orechmi. Pečieme pri 180 °C približne 20 až 25 minút, pokým okraje cesta nezozlátnu. Ozdobíme čerstvým tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.