Tekvicová zmes s chilli
Hrejivá, korenistá, jemne pikantná a harmonicky vyladená, taká je tekvicová zmes s chilli. Je plná zeleniny, strukovín a čerstvých byliniek, ktoré sa postarajú o zasýtenie a skvelú chuť. Takéto farebné jedlo určite spestrí váš jedálniček a zároveň ho aj odľahčí od zvyčajne ťažších mäsitých jedál.
Ingrediencie
200 gtekvica Hokkaido
soľ
1 PLolivový olej
1 ksstredne veľká červená cibuľa
1/2 ČLsušené chilli korenie
1 ČLsušené oregano
1 ČLsušený koriander
1 PLparadajkový pretlak
200 gkonzervované paradajky
200 gpredvarená červená fazuľa
150 gpredvarený cícer
120 gtekvicové pyré
1 ksaž 2 ks feferónky nakrájanej na krúžky
3 strúčikycesnaku
mleté čierne korenie
1 kslimetka k servírovaniu
Postup
Tekvicu umyjeme, očistíme, odstránime semienka a nakrájame na kocky.
V hlbokej panvici rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme nasekanú cibuľu a zľahka na miernom ohni opečieme asi 3 minúty. Pridáme chilli, oregano, koriander a pretlak, restujeme asi 1 minútu.
Do panvice pridáme paradajky, fazuľu, cícer, tekvicové pyré a pripravenú tekvicu, premiešame, podlejeme 150 ml vody, prikryjeme a varíme asi 20 minút.
Nakoniec do zmesi prelisujeme 3 strúčiky cesnaku, osolíme a okoreníme. Podávame s osminkami limetky a napríklad s pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre