Tekvicové lievance s bylinkovým maslom
Doprajte si luxusné raňajky. Tekvicové hokkaido lievance s bylinkovým maslom chutia doslova neodolateľne. Jednoducho a rýchlo pripravíte cesto a potom už len stačí lievance vysmažiť a podávať ozdobené. Je to skvelý spôsob, ako si vychutnať tekvicové pyré v ďalšom recepte.
Ingrediencie
200 gtekvicové pyré z hokkaido tekvice
1 ksvajce
100 gcrème fraîche
50 gparmezán
180 ghladká múka
1 štipkasoľ
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
plnotučné mlieko podľa potreby
100 gmaslo
1 hrsťčerstvé bylinky
1 strúčikcesnaku
Postup
V mise zmiešame tekvicové pyré, vajcia, créme fraîche, nastrúhaný syr, múku, soľ a prášok do pečiva. Vypracujeme na hladké a redšie cesto, v prípade potreby pridáme ešte trochu mlieka. Potom postupne smažíme malé lievance na ľahko vymazanej panvici.
Usmažené lievance uchovávame v teple. V miske utreme maslo s nasekanými bylinkami, treným cesnakom a štipkou soli. Hotové lievance podávame s bylinkovým maslom. Môžeme ešte ozdobiť čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre