Tekvicové lievance s bylinkovým maslom

Tekvicové lievance s bylinkovým maslom

Doprajte si luxusné raňajky. Tekvicové hokkaido lievance s bylinkovým maslom chutia doslova neodolateľne. Jednoducho a rýchlo pripravíte cesto a potom už len stačí lievance vysmažiť a podávať ozdobené. Je to skvelý spôsob, ako si vychutnať tekvicové pyré v ďalšom recepte.

Ingrediencie

  • 200 gtekvicové pyré z hokkaido tekvice

  • 1 ksvajce

  • 100 gcrème fraîche

  • 50 gparmezán

  • 180 ghladká múka

  • 1 štipkasoľ

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • plnotučné mlieko podľa potreby

  • 100 gmaslo

  • 1 hrsťčerstvé bylinky

  • 1 strúčikcesnaku

Postup

  1. V mise zmiešame tekvicové pyré, vajcia, créme fraîche, nastrúhaný syr, múku, soľ a prášok do pečiva. Vypracujeme na hladké a redšie cesto, v prípade potreby pridáme ešte trochu mlieka. Potom postupne smažíme malé lievance na ľahko vymazanej panvici.

  2. Usmažené lievance uchovávame v teple. V miske utreme maslo s nasekanými bylinkami, treným cesnakom a štipkou soli. Hotové lievance podávame s bylinkovým maslom. Môžeme ešte ozdobiť čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.