Tekvicové pyré s orechmi

Tekvicové pyré s orechmi

Zaujímavá a originálna zelenina je taká, z ktorej sa dá pripraviť také množstvo jedál, že sa nedajú ani spočítať. Napríklad si pripravte tekvicové pyré s orechmi a hneď získate nový spôsob, ako obľúbenú jesennú surovinu využijete novým spôsobom. Chrumkavé orechy s javorovým sirupom a krehké šalviové lístky sú tou najlepšou spoločnosťou.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 kgtekvica Hokkaido (očistená a nakrájaná na kúsky)

  • 3 PLolivový olej

  • 60 gmaslo

  • 50 gnastrúhaný parmezán

  • 90 gorechy

  • 2 PLjavorový sirup

  • 1 štipkasoľ

  • čerstvá šalvia (niekoľko lístkov)

Postup

  1. Na kúsky nakrájanú tekvicu zmiešame s olejom, soľou a korením. Rozložíme ju na plech na pečenie. Zakryjeme a pečieme asi 45 minút do mäkka.

  2. Pečenú tekvicu preložíme do misy a roztlačíme. Pridáme polovicu masla a parmezán a miešame, až pokým sa maslo nerozpustí.

  3. Orechy premiešame s javorovým sirupom, štipkou soli a lyžicou oleja. Zmes rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 6 až 8 minút.

  4. Na panvicu dáme maslo a šalviové listy. Opečieme ich do chrumkava. Pyré pri servírovaní polejeme maslom z pečenia šalvie a doplníme ho chrumkavými listami a pečenými orechmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Prílohy
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.