Tekvicové pyré s orechmi
Zaujímavá a originálna zelenina je taká, z ktorej sa dá pripraviť také množstvo jedál, že sa nedajú ani spočítať. Napríklad si pripravte tekvicové pyré s orechmi a hneď získate nový spôsob, ako obľúbenú jesennú surovinu využijete novým spôsobom. Chrumkavé orechy s javorovým sirupom a krehké šalviové lístky sú tou najlepšou spoločnosťou.
Ingrediencie
1 a 1/2 kgtekvica Hokkaido (očistená a nakrájaná na kúsky)
3 PLolivový olej
60 gmaslo
50 gnastrúhaný parmezán
90 gorechy
2 PLjavorový sirup
1 štipkasoľ
čerstvá šalvia (niekoľko lístkov)
Postup
Na kúsky nakrájanú tekvicu zmiešame s olejom, soľou a korením. Rozložíme ju na plech na pečenie. Zakryjeme a pečieme asi 45 minút do mäkka.
Pečenú tekvicu preložíme do misy a roztlačíme. Pridáme polovicu masla a parmezán a miešame, až pokým sa maslo nerozpustí.
Orechy premiešame s javorovým sirupom, štipkou soli a lyžicou oleja. Zmes rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 6 až 8 minút.
Na panvicu dáme maslo a šalviové listy. Opečieme ich do chrumkava. Pyré pri servírovaní polejeme maslom z pečenia šalvie a doplníme ho chrumkavými listami a pečenými orechmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre