Tekvicovo-batatová krémová polievka

Tekvicovo-batatová krémová polievka

Chutná, výživná a zaujímavá – to všetko by sme mohli o tekvicovo-batatovej krémovej polievke povedať. Je hustá a dokáže zasýtiť každého, kto má rád chute jesene na jednom tanieri. Jednoduchý a nenáročný recept však určite stojí za vyskúšanie. Každá lyžička bude potešením.

Ingrediencie

  • slnečnicový olej

  • 1 kscibuľa

  • 1 ks(asi 230 g) bataty

  • 1 ks(asi 370 g) tekvica Hokkaido

  • 2 ksmrkva

  • soľ

  • 1 strúčikcesnaku

  • 2 štipkasušený tymián

  • 1 štipkamletá škorica

  • voda alebo zeleninový vývar

  • 50 ml33 % smotana na šľahanie

  • slnečnicové alebo tekvicové semienka k servírovaniu

  • chilli vločky na ozdobenie

Postup

  1. V hrnci na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kúsky nakrájaný batat, očistenú, olúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu a mrkvu. Primiešame soľ, nakrájaný cesnak, tymián, škoricu a vodu alebo vývar tak, aby bola zelenina celá ponorená a varíme do mäkka.

  2. Uvarenú zmes rozmixujeme do hladka a polievku zjemníme smotanou, podľa chuti osolíme.

  3. Jednotlivé porcie podávame posypané tekvicovými a slnečnicovými semienkami s chilli vločkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.