Tekvicovo-batatová krémová polievka
Chutná, výživná a zaujímavá – to všetko by sme mohli o tekvicovo-batatovej krémovej polievke povedať. Je hustá a dokáže zasýtiť každého, kto má rád chute jesene na jednom tanieri. Jednoduchý a nenáročný recept však určite stojí za vyskúšanie. Každá lyžička bude potešením.
Ingrediencie
slnečnicový olej
1 kscibuľa
1 ks(asi 230 g) bataty
1 ks(asi 370 g) tekvica Hokkaido
2 ksmrkva
soľ
1 strúčikcesnaku
2 štipkasušený tymián
1 štipkamletá škorica
voda alebo zeleninový vývar
50 ml33 % smotana na šľahanie
slnečnicové alebo tekvicové semienka k servírovaniu
chilli vločky na ozdobenie
Postup
V hrnci na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kúsky nakrájaný batat, očistenú, olúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu a mrkvu. Primiešame soľ, nakrájaný cesnak, tymián, škoricu a vodu alebo vývar tak, aby bola zelenina celá ponorená a varíme do mäkka.
Uvarenú zmes rozmixujeme do hladka a polievku zjemníme smotanou, podľa chuti osolíme.
Jednotlivé porcie podávame posypané tekvicovými a slnečnicovými semienkami s chilli vločkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre