Teplý tekvicovo-vajíčkový šalát

Teplý tekvicovo-vajíčkový šalát

A kto povedal, že šalát musí byť iba studený? Vyskúšajte teplý tekvicovo-vajíčkový šalát a presvedčte sa, že táto kombinácia je skutočne dokonalá. Zahreje, zasýti a je plný obľúbených surovín a určite osvieži repertoár vami obľúbených šalátov, ktoré bežne doma pripravujete.

Ingrediencie

  • 500 gtekvica Hokkaido

  • 2 ČLolivový olej

  • 100 gkvalitná plátková slanina

  • 5 ksvajcia

  • 100 gmix rukola a baby špenát

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 hrsťtekvicové semienka

  • citrónová šťava

Postup

  1. Umytú tekvicu zbavíme semienok a nakrájame ju na menšie kúsky. Premiešame ich s olivovým olejom a rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. Na druhý plech vystlaný papierom na pečenie dáme plátky slaniny. Tekvicu aj slaninu pečieme pri 200 °C asi 15 minút, pokým tekvica nezačne zlatnúť a slanina nebude chrumkavá.

  3. Vajcia uvaríme vo vode asi 7 minút, potom ich olúpeme. Upečenú tekvicu a slaninu (vrátane vypečeného tuku) premiešame so špenátom a rukolou, pridáme olúpané a na kocky nakrájané vajcia.

  4. Šalát osolíme, okoreníme, posypeme tekvicovými semienkami a pokvapkáme citrónovou šťavou. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Prílohy
Večera
Bezlaktózové jedlá
Bezlepkové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.