Teplý tekvicovo-vajíčkový šalát
A kto povedal, že šalát musí byť iba studený? Vyskúšajte teplý tekvicovo-vajíčkový šalát a presvedčte sa, že táto kombinácia je skutočne dokonalá. Zahreje, zasýti a je plný obľúbených surovín a určite osvieži repertoár vami obľúbených šalátov, ktoré bežne doma pripravujete.
Ingrediencie
500 gtekvica Hokkaido
2 ČLolivový olej
100 gkvalitná plátková slanina
5 ksvajcia
100 gmix rukola a baby špenát
soľ
mleté čierne korenie
1 hrsťtekvicové semienka
citrónová šťava
Postup
Umytú tekvicu zbavíme semienok a nakrájame ju na menšie kúsky. Premiešame ich s olivovým olejom a rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Na druhý plech vystlaný papierom na pečenie dáme plátky slaniny. Tekvicu aj slaninu pečieme pri 200 °C asi 15 minút, pokým tekvica nezačne zlatnúť a slanina nebude chrumkavá.
Vajcia uvaríme vo vode asi 7 minút, potom ich olúpeme. Upečenú tekvicu a slaninu (vrátane vypečeného tuku) premiešame so špenátom a rukolou, pridáme olúpané a na kocky nakrájané vajcia.
Šalát osolíme, okoreníme, posypeme tekvicovými semienkami a pokvapkáme citrónovou šťavou. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre