Thajská cuketová polievka s kukuricou
Ak obľubujete jedlá thajskej kuchyne, viete, že vyžadujú aj trochu iné suroviny, ako bežne používame. Napríklad listy kafírovej limetky sú nenahraditeľnou ingredienciou, ktorá je tajomstvom chuti thajských jedál. Aj v thajskej cuketovej polievke s kukuricou sa postará o autentickú chuť plnú exotiky.
Ingrediencie
3 ksstonky citrónová tráva
2 cmčerstvý zázvor
8 kskafírová limetka (listy)
4 vetvičkythajská bazalka + na ozdobenie
Na polievku
2 ksjarná cibuľka
1 a 1/2 PLkokosový olej
2 kschilli papričky
500 gcuketa
300 gsypaná kukurica
1 ČLsoľ
1/2 zväzokčerstvý koriander (lístky) + na ozdobenie
300 mlkokosové mlieko + na ozdobenie
1 kslimetková šťava z 1 limetky
Postup
V hrnci zmiešame nakrájanú citrónovú trávu, zázvor, podrvené listy kafírovej limetky a 1200 ml vody. Zmes privedieme k varu, potom zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme asi 15 minút. Potom odložíme na bok, pridáme vetvičky thajskej bazalky a necháme 10 minút lúhovať. Vývar nakoniec precedíme a dáme ho na bok.
Nakrájanú jarnú cibuľku umyjeme v studenej vode. Na rozpustenom kokosovom oleji opečieme nakrájanú jarnú cibuľku s nakrájanými chilli papričkami. Za častého miešania restujeme asi 5 minút. Potom pridáme nakrájanú cuketu (časť si necháme na ozdobenie), väčšiu časť kukurice, lyžičku soli a zalejeme pripraveným vývarom. Poliev ku privedieme k varu a potom na miernom ohni varíme do zmäknutia cukety asi 15 minút.
Polievku po uvarení necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Pridáme lístky koriandru a rozmixujeme do hladka. Vmiešame kokosové mlieko a šťavu z jednej limetky. Dochutíme podľa vlastnej chute.
Pred podávaním polievku prehrejeme, rozdelíme do misiek, ozdobíme zvyšnou kukuricou, pokvapkáme kokosovým mliekom a pridáme nakrájanú chilli papričku Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre