Thajské bazalkové kura s ryžou
Thajské bazalkové kura s ryžou znie ako exotické jedlo s neznámym očakávaním, ale keď ho raz vyskúšate, budete ho chcieť pripravovať pravidelne. Je to pestré jedlo so zmesou špeciálnych surovín ako napríkald ustricová omáčka, bez ktorej by celková chuť nebola taká dokonalá. Tak si prezrite zásoby, či máte všetko potrebné a pustite sa do varenia.
Ingrediencie
1 ksčervená cibuľa
4 strúčikycesnaku
40 gčerstvý zázvor
600 gkuracie prsia bez kosti
3 PLzemiakový škrob
2 kschilli papričky (červená a zelená)
2 ksjarná cibuľka
100 gzelené fazuľové struky
6 PLolej
sójová omáčka
ustricová omáčka
100 mlkurací vývar
4 ksvajcia
4 vetvičkyčerstvá bazalka
arašidy na posypanie
Postup
Cibuľu, cesnak a zázvor olúpeme. Cesnak a zázvor nasekáme na drobno, cibuľu nakrájame na mesiačiky. Kuracie prsia nakrájame na drobné rezance, dáme ich do misky, posypeme škrobom a premiešame. Chilli a jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Fazuľky očistíme a na minútu povaríme vo vriacej vode. Po uvarení ich schladíme pod tečúcou studenou vodou.
Rozohrejeme väčšiu panvicu, nalejeme olej a za stáleho miešania restujeme mäso. Po troch minútach pridáme cibuľu a cesnak. Spoločne restujeme asi minútu, potom pridáme fazuľky a chilli a premiešame. Ochutíme sójovou omáčkou, ustricovou omáčkou a sweet chilli omáčkou.
Prilejeme vývar a spoločne ešte dve minúty povaríme. Nakoniec pridáme jarnú cibuľku. Medzitým na ďalšej panvici pripravíme volské oká. Hotové mäso posypeme bazalkou a arašidmi. Podávame napríklad s uvarenou ryžou a volským okom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre