Torta ku dňu detí

Torta ku dňu detí

Všetky deti sa najviac potešia sladkým dobrotám. Tie domáce majú ešte väčšie čaro, pretože sú skutočne originálne a nikto iný ich v tej istej podobe doma mať nebude. Pripravte im tortu ku dňu detí a ozdobte ju zmrzlinovými kornútkami. V nich síce nebude zmrzlina, ale aj šľahačkový krém s mascarpone a vanilkou ju nahradí viac než dokonale.

Na korpus

  • 4 ksvajcia

  • 150 gkrupicový cukor

  • 20 gvanilkový cukor

  • 100 mlslnečnicový olej

  • 170 ghladká múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 1 štipkasoľ

  • 30 gfarebné cukrové guľôčky

Na krém

  • 500 gmascarpone

  • 250 gsmotana na šľahanie

  • 100 gpráškový cukor

  • 20 gvanilkový cukor

Na ozdobenie

  • farebné cukrové guľôčky

  • zmrzlinové kornútky

  • ružové potravinárske farbivo

  • tmavá čokoláda

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s obomi cukrami do pevnej a svetlej peny. Pridáme do nej olej a potom ručne vmiešame hladkú múku, kypriaci prášok a soľ. Na záver pridáme farebné cukrové guľôčky.

  2. Cesto nalejeme do formy s priemerom 22 cm, vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C asi 50 minút. Potom necháme korpus vychladnúť.

  3. Mascarpone a smotanu vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do hustej peny. Štvrtinu krému si odložíme na ozdobenie.

  4. Korpus horizontálne prekrojíme, potrieme krémom, priklopíme druhým korpusom a krémom potom potrieme celú tortu.

  5. Okraj torty obalíme farebnými cukrovými guľôčkami a na povrchu po obvode nastriekame cukrárskym vreckom krémové pusinky. Polovicu zvyšného krému zafarbíme naružovo.

  6. Kornútkom odkrojíme ostré špičky a zapichneme ich do torty po celom obvode. Striedavo ich naplníme bielym a ružovým krémom a na záver ozdobíme cukrovými guľôčkami a kúskami čokolády. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.