Torta ku dňu detí
Všetky deti sa najviac potešia sladkým dobrotám. Tie domáce majú ešte väčšie čaro, pretože sú skutočne originálne a nikto iný ich v tej istej podobe doma mať nebude. Pripravte im tortu ku dňu detí a ozdobte ju zmrzlinovými kornútkami. V nich síce nebude zmrzlina, ale aj šľahačkový krém s mascarpone a vanilkou ju nahradí viac než dokonale.
Na korpus
4 ksvajcia
150 gkrupicový cukor
20 gvanilkový cukor
100 mlslnečnicový olej
170 ghladká múka
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
1 štipkasoľ
30 gfarebné cukrové guľôčky
Na krém
500 gmascarpone
250 gsmotana na šľahanie
100 gpráškový cukor
20 gvanilkový cukor
Na ozdobenie
farebné cukrové guľôčky
zmrzlinové kornútky
ružové potravinárske farbivo
tmavá čokoláda
Postup
Vajcia vyšľaháme s obomi cukrami do pevnej a svetlej peny. Pridáme do nej olej a potom ručne vmiešame hladkú múku, kypriaci prášok a soľ. Na záver pridáme farebné cukrové guľôčky.
Cesto nalejeme do formy s priemerom 22 cm, vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C asi 50 minút. Potom necháme korpus vychladnúť.
Mascarpone a smotanu vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do hustej peny. Štvrtinu krému si odložíme na ozdobenie.
Korpus horizontálne prekrojíme, potrieme krémom, priklopíme druhým korpusom a krémom potom potrieme celú tortu.
Okraj torty obalíme farebnými cukrovými guľôčkami a na povrchu po obvode nastriekame cukrárskym vreckom krémové pusinky. Polovicu zvyšného krému zafarbíme naružovo.
Kornútkom odkrojíme ostré špičky a zapichneme ich do torty po celom obvode. Striedavo ich naplníme bielym a ružovým krémom a na záver ozdobíme cukrovými guľôčkami a kúskami čokolády. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre