Toskánska tekvicová polievka

Toskánska tekvicová polievka

Úplne iná ako tie bežné, taká je toskánska tekvicová polievka. Receptov na tekvicové polievky existuje množstvo, v tejto však nájdete ingredienciu, ktorá je typická pre Taliansko, hoci ju už spoznal celý svet. Klobáska salsiccia je čerstvá klobáska, ktorá sa v každom regióne pripravuje trochu inak. Niektorá môže byť intenzívne korenená, iná je zas charakteristická jemnou až sladkou chuťou. Skúste si ju zohnať a uvidíte, že polievke dodá nezameniteľnú chuť.

Ingrediencie

  • 1 ksmenšia tekvica Hokkaido

  • 2 PLolivový olej

  • 400 gtalianska klobása salsiccia

  • 2 ksstonky stonkového zeleru nakrájaný zeler

  • 1 ČLčerstvý tymián (lístky)

  • 3 strúčikytreného cesnaku

  • 1/2 ČLchilli vločky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1000 mlkurací vývar

  • 300 gumyté zemiaky so šupkou

  • 2 lístkykapusta nakrájaná na tenšie rezance

  • 250 ml12 % smotana na varenie

Postup

  1. Tekvicu prepolíme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Uvaríme do mäkka a rozmixujeme na pyré.

  2. V hrnci zohrejeme olej, pridáme klobásu vytlačenú z črievka a za stáleho miešania restujeme asi 5 minút.

  3. Do hrnca pridáme zeler, tymián, cesnak a chilli papričku. Osolíme, okoreníme a za stáleho miešania orestujeme. Podlejeme vývarom, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, tekvicové pyré a za občasného miešania varíme do zmäknutia.

  4. Približne 10 minút pred koncom varenia pridáme nakrájanú kapustu a smotanu. Ak je polievka príliš hustá, rozriedime ju vývarom alebo vodou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.