Toskánska tekvicová polievka
Úplne iná ako tie bežné, taká je toskánska tekvicová polievka. Receptov na tekvicové polievky existuje množstvo, v tejto však nájdete ingredienciu, ktorá je typická pre Taliansko, hoci ju už spoznal celý svet. Klobáska salsiccia je čerstvá klobáska, ktorá sa v každom regióne pripravuje trochu inak. Niektorá môže byť intenzívne korenená, iná je zas charakteristická jemnou až sladkou chuťou. Skúste si ju zohnať a uvidíte, že polievke dodá nezameniteľnú chuť.
Ingrediencie
1 ksmenšia tekvica Hokkaido
2 PLolivový olej
400 gtalianska klobása salsiccia
2 ksstonky stonkového zeleru nakrájaný zeler
1 ČLčerstvý tymián (lístky)
3 strúčikytreného cesnaku
1/2 ČLchilli vločky
soľ
mleté čierne korenie
1000 mlkurací vývar
300 gumyté zemiaky so šupkou
2 lístkykapusta nakrájaná na tenšie rezance
250 ml12 % smotana na varenie
Postup
Tekvicu prepolíme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Uvaríme do mäkka a rozmixujeme na pyré.
V hrnci zohrejeme olej, pridáme klobásu vytlačenú z črievka a za stáleho miešania restujeme asi 5 minút.
Do hrnca pridáme zeler, tymián, cesnak a chilli papričku. Osolíme, okoreníme a za stáleho miešania orestujeme. Podlejeme vývarom, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, tekvicové pyré a za občasného miešania varíme do zmäknutia.
Približne 10 minút pred koncom varenia pridáme nakrájanú kapustu a smotanu. Ak je polievka príliš hustá, rozriedime ju vývarom alebo vodou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre