Tradičná talianska polievka Pasta e fagioli
Tradičná hustá a výdatná cestovinová polievka Pasta a fagioli zasýti aj tých najhladnejších. Doslovný preklad názvu znie „cestoviny a fazuľa“ a napovedá, aké suroviny v nej zaručene nemôžu chýbať.
Ingrediencie
200 gmalá biela fazuľa
2 PLolivový olej
1 kscibuľa
1 ksmrkva
1 ksstonky stonkového zeleru
4 strúčikycesnaku
1000 mlzeleninový vývar
600 mlparadajka pasírovaná
1 vetvičkarozmarín
200 gcestoviny drobné
1 hrsťčerstvá bazalka
1 kschilli papričky
Postup
Sušenú bielu fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Potom ju scedíme.
Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu s mrkvou, zelerom a cesnakom. Zeleninu do mäkka restujeme na miernom ohni za občasného premiešania.
Potom pridáme vývar, pasírované paradajky, fazuľu a rozmarín a všetko varíme na miernom ohni 30 – 40 minút do zmäknutia. Pridáme aj cestoviny a uvaríme ich „al dente“. V prípade potreby ich podlejeme vodou alebo vývarom.
Na záver posypeme jemne nakrájanou chilly papričkou, pokvapkáme olejom, okoreníme a posypeme čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre