Tradičná talianska polievka Pasta e fagioli

Tradičná talianska polievka Pasta e fagioli

Tradičná hustá a výdatná cestovinová polievka Pasta a fagioli zasýti aj tých najhladnejších. Doslovný preklad názvu znie „cestoviny a fazuľa“ a napovedá, aké suroviny v nej zaručene nemôžu chýbať.

Ingrediencie

  • 200 gmalá biela fazuľa

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 1 ksmrkva

  • 1 ksstonky stonkového zeleru

  • 4 strúčikycesnaku

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 600 mlparadajka pasírovaná

  • 1 vetvičkarozmarín

  • 200 gcestoviny drobné

  • 1 hrsťčerstvá bazalka

  • 1 kschilli papričky

Postup

  1. Sušenú bielu fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Potom ju scedíme.

  2. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu s mrkvou, zelerom a cesnakom. Zeleninu do mäkka restujeme na miernom ohni za občasného premiešania.

  3. Potom pridáme vývar, pasírované paradajky, fazuľu a rozmarín a všetko varíme na miernom ohni 30 – 40 minút do zmäknutia. Pridáme aj cestoviny a uvaríme ich „al dente“. V prípade potreby ich podlejeme vodou alebo vývarom.

  4. Na záver posypeme jemne nakrájanou chilly papričkou, pokvapkáme olejom, okoreníme a posypeme čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.