Tradičné bryndzové halušky
Dali by ste si tradičné bryndzové halušky? Ak sme vám práve teraz urobili chuť, nie je nič ľahšie, ako si ich uvariť doma. Je to tradičné jedlo, ktoré do slovenskej kuchyne patrí už od nepamäti a verzia s bryndzou patrí k tým najobľúbenejším. Podľa tohto receptu sa určite podaria na jednotku.
Ingrediencie
750 gzemiaky
soľ
250 gpolohrubá múka
200 gúdená slanina
100 mlplnotučné mlieko
250 gbryndza
Postup
Zemiaky nastrúhame najemno, osolíme, premiešame s múkou a vymiešame cesto. Cez strúhadlo s veľkým otvormi ho nastrúhame do vriacej a osolenej vody a jedenkrát opatrne premiešame.
Medzitým si nakrájame slaninu na kocky a opečieme ju na panvici do chrumkava. Akonáhle halušky vyplávajú na hladinu, precedíme ich. Na panvici potom zohrejeme mlieko, pridáme bryndzu a rozmiešame dohladka. Potom vsypeme uvarené halušky a premiešame. Hotové halušky rozdelíme na taniere a posypeme upraženou slaninkou. Dochutiť môžeme bryndzou a čerstvým tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre