Tradičné bryndzové halušky

Tradičné bryndzové halušky

Dali by ste si tradičné bryndzové halušky? Ak sme vám práve teraz urobili chuť, nie je nič ľahšie, ako si ich uvariť doma. Je to tradičné jedlo, ktoré do slovenskej kuchyne patrí už od nepamäti a verzia s bryndzou patrí k tým najobľúbenejším. Podľa tohto receptu sa určite podaria na jednotku.

Ingrediencie

  • 750 gzemiaky

  • soľ

  • 250 gpolohrubá múka

  • 200 gúdená slanina

  • 100 mlplnotučné mlieko

  • 250 gbryndza

Postup

  1. Zemiaky nastrúhame najemno, osolíme, premiešame s múkou a vymiešame cesto. Cez strúhadlo s veľkým otvormi ho nastrúhame do vriacej a osolenej vody a jedenkrát opatrne premiešame.

  2. Medzitým si nakrájame slaninu na kocky a opečieme ju na panvici do chrumkava. Akonáhle halušky vyplávajú na hladinu, precedíme ich. Na panvici potom zohrejeme mlieko, pridáme bryndzu a rozmiešame dohladka. Potom vsypeme uvarené halušky a premiešame. Hotové halušky rozdelíme na taniere a posypeme upraženou slaninkou. Dochutiť môžeme bryndzou a čerstvým tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.