Tradičné zemiakové placky
Máte radi tradičné zemiakové placky? Toto je jedno z jedál, na ktoré má každý svoj overený recept a nie veľmi rád experimentuje. V našom recepte ale je jedna ingrediencia, ktorú tam asi bežne nepridávate. Napriek tomu veríme, že za vyskúšanie rozhodne stoja.
Ingrediencie
800 gzemiaky
150 gchren
2 strúčikycesnaku
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
čerstvá majoránka podľa chuti
3 ksvajcia
120 ghladká múka
masť na smaženie
Postup
Zemiaky, chren a cesnak olúpeme a nastrúhame ich na hrubo. Zo zemiakov vymačkáme zľahka vodu a preložíme ich do misky. Pridáme chren i cesnak, prisypeme soľ, korenie, majoránku a zamiešame. Nakoniec vmiešame aj vajcia a múku.
Na rozpálenej masti smažíme jednotlivé placky. Po vysmažení ich dáme na papierovú utierku. Potom ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre