Tradičné zemiakové placky

Tradičné zemiakové placky

Máte radi tradičné zemiakové placky? Toto je jedno z jedál, na ktoré má každý svoj overený recept a nie veľmi rád experimentuje. V našom recepte ale je jedna ingrediencia, ktorú tam asi bežne nepridávate. Napriek tomu veríme, že za vyskúšanie rozhodne stoja.

Ingrediencie

  • 800 gzemiaky

  • 150 gchren

  • 2 strúčikycesnaku

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • čerstvá majoránka podľa chuti

  • 3 ksvajcia

  • 120 ghladká múka

  • masť na smaženie

Postup

  1. Zemiaky, chren a cesnak olúpeme a nastrúhame ich na hrubo. Zo zemiakov vymačkáme zľahka vodu a preložíme ich do misky. Pridáme chren i cesnak, prisypeme soľ, korenie, majoránku a zamiešame. Nakoniec vmiešame aj vajcia a múku.

  2. Na rozpálenej masti smažíme jednotlivé placky. Po vysmažení ich dáme na papierovú utierku. Potom ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.