Treska s citrónovou omáčkou

Treska s citrónovou omáčkou

Takto lahodnú tresku si istotne neservírujete na tanier každý týždeň. Vyskúšajte ako chutí treska s citrónovou omáčkou a presvedčte sa, že aj z jednoduchých surovín môžete pripraviť luxusný gurmánsky zážitok pre celú rodinu. Postupujte krok za krokom podľa nášho receptu a zdravý obed bude tou najlepšou odmenou za vašu snahu.

Ingrediencie

  • 800 gtreska (filety)

  • 1 PLolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 ks(chemicky neošetrený) bio citrón

  • 1 strúčikcesnaku

  • 200 gmaslo

  • výhonky reďkvičky k podávaniu

Postup

  1. Tresku očistíme, umyjeme, osušíme, zbavíme prípadných kostí, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme.

  2. Citróny ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Odstránime jadierka.

  3. Cesnak olúpeme, nasekáme nadrobno, na panvici rozpustíme maslo, pridáme cesnak, soľ, korenie, prilejeme 100 ml vlažnej vody a šľaháme do vzniknutia hladkej omáčky. Nakoniec pridáme citróny, premiešame a odložíme na bok.

  4. Na panvici na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán tresku, preložíme ju na tanier, prelejeme omáčkou, posypeme výhonkami a podávame napríklad s listovým šalátom a opečenou bagetkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Omáčky
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.