Treska s citrónovou omáčkou
Takto lahodnú tresku si istotne neservírujete na tanier každý týždeň. Vyskúšajte ako chutí treska s citrónovou omáčkou a presvedčte sa, že aj z jednoduchých surovín môžete pripraviť luxusný gurmánsky zážitok pre celú rodinu. Postupujte krok za krokom podľa nášho receptu a zdravý obed bude tou najlepšou odmenou za vašu snahu.
Ingrediencie
800 gtreska (filety)
1 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
2 ks(chemicky neošetrený) bio citrón
1 strúčikcesnaku
200 gmaslo
výhonky reďkvičky k podávaniu
Postup
Tresku očistíme, umyjeme, osušíme, zbavíme prípadných kostí, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme.
Citróny ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Odstránime jadierka.
Cesnak olúpeme, nasekáme nadrobno, na panvici rozpustíme maslo, pridáme cesnak, soľ, korenie, prilejeme 100 ml vlažnej vody a šľaháme do vzniknutia hladkej omáčky. Nakoniec pridáme citróny, premiešame a odložíme na bok.
Na panvici na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán tresku, preložíme ju na tanier, prelejeme omáčkou, posypeme výhonkami a podávame napríklad s listovým šalátom a opečenou bagetkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre