Tvarohová žemľovka s višňami
Žemľovka sa dá pripraviť mnohými spôsobmi. Niekto na základ používa plátky vianočky, iný makovky či croissanty alebo toastový chlieb a iné druhy pečiva. Toto je tvarohová žemľovka s višňami, ktoré môžete použiť čerstvé, ale aj mrazené, a je pripravená z plátkov veky. Ak máte doma staršie pečivo, použite druh, ktorý vám vyhovuje a pustite sa do prípravy.
Ingrediencie
500 gmäkký tvaroh
5 ksvajcia
160 gpráškový cukor
2 baleniavanilkový cukor
1 štipkacitrónová kôra
1 štipkasoľ
400 mlmlieko
1 kschlebíčková veka
maslo na vymazanie zapekacej formy
strúhanka na vysypanie zapekacej formy
300 gvišne
3 PLmaslo na zapekanie
Postup
Tvaroh rozmiešame s dvomi vajcami, cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.
Zvyšné vajcia rozšľaháme so štipkou soli v mlieku. Veku nakrájame na tenké plátky a namočíme v mlieku s vajcami.
Zapekaciu nádobu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Višne umyjeme, necháme odkvapkať a odstránime stopky.
Na dno zapekacej misy rozložíme časť plátkov veky. Na ne nanesieme tvaroh, višne a zvyšné plátky veky. Žemľovku pokvapkáme rozpusteným maslom a vložíme do rúry. Pečieme pri 160 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre