Tvarohová žemľovka s višňami

Tvarohová žemľovka s višňami

Žemľovka sa dá pripraviť mnohými spôsobmi. Niekto na základ používa plátky vianočky, iný makovky či croissanty alebo toastový chlieb a iné druhy pečiva. Toto je tvarohová žemľovka s višňami, ktoré môžete použiť čerstvé, ale aj mrazené, a je pripravená z plátkov veky. Ak máte doma staršie pečivo, použite druh, ktorý vám vyhovuje a pustite sa do prípravy.

Ingrediencie

  • 500 gmäkký tvaroh

  • 5 ksvajcia

  • 160 gpráškový cukor

  • 2 baleniavanilkový cukor

  • 1 štipkacitrónová kôra

  • 1 štipkasoľ

  • 400 mlmlieko

  • 1 kschlebíčková veka

  • maslo na vymazanie zapekacej formy

  • strúhanka na vysypanie zapekacej formy

  • 300 gvišne

  • 3 PLmaslo na zapekanie

Postup

  1. Tvaroh rozmiešame s dvomi vajcami, cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.

  2. Zvyšné vajcia rozšľaháme so štipkou soli v mlieku. Veku nakrájame na tenké plátky a namočíme v mlieku s vajcami.

  3. Zapekaciu nádobu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Višne umyjeme, necháme odkvapkať a odstránime stopky.

  4. Na dno zapekacej misy rozložíme časť plátkov veky. Na ne nanesieme tvaroh, višne a zvyšné plátky veky. Žemľovku pokvapkáme rozpusteným maslom a vložíme do rúry. Pečieme pri 160 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.