Tvarohové rezy s čučoriedkami
Moderné dezerty dodajú šmrnc vašim tradičným a overeným cukrárskym pokusom. Tvarohové rezy s čučoriedkami sú ideálnym letným koláčom. Ide o nepečenú dobrotu osvieženú čerstvým ovocím a smotanovým krémom so šľahačkou. A hoci ide o sladký dezert, je vyvážený jemnou kyselkavosťou čučoriedok.
Na tvarohové rezy
400 gmascarpone
400 gtučný tvaroh
70 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
150 gmrazené čučoriedky
60 ksmaslové sušienky (15 ks na 1 vrstvu)
150 mlplnotučné mlieko
150 gbiela čokoláda
90 gmaslo
Na dokončenie
200 mlsmotana na šľahanie
100 gčučoriedky
čerstvá mäta na ozdobenie
Postup
V mise vyšľaháme mascarpone, tvaroh, práškový cukor a vanilkový cukor. Odložíme na bok. Čučoriedky najskôr roztlačíme a potom rozmixujeme na pyré. Maslové sušienky postupne namáčame v mlieku a vykladáme nimi dno nastaviteľného tortového ráfika s rozmerom asi 25x20 cm podľa veľkosti sušienok.
Sušienkový základ potrieme tenkou vrstvou pripraveného tvarohového krému, ktorý rozotrieme po celej ploche. Pokvapkáme asi 3 lyžicami čučoriedkového pyré a zľahka lyžicou rozotrieme po kréme. Poukladáme znovu sušienky namočené v mlieku a postup opakujeme, až kým neminieme všetky sušienky.
Nakoniec vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu spolu s maslom a rovnomerne ju natrieme na povrch sušienkového koláča. Koláč uložíme minimálne na 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Hotový koláč nakrájame na porcie.
V mise si vyšľaháme smotanu dotuha a pomocou cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou nastriekame na jednotlivé rezy pusinky šľahačky. Pred podávaním ozdobíme čerstvými čučoriedkami a lístkami mäty. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre