Tvarohové slimáky s ríbezľami

Tvarohové slimáky s ríbezľami

Tvarohové slimáky s ríbezľami si zamiluje každý. Okrem výbornej chuti sú tieto slimáky naozaj krásne aj na pohľad. Sú mäkké, bohato naplnené a kyselkavé ríbezle skvele vyvažujú sladkú a vanilkovú plnku. Ak máte iné ovocie, pokojne použite aj to, ale najkrajšie v slimákoch vyzerajú menšie a bobuľové plody.

Na cesto

  • 20 gdroždie

  • 60 gkrupicový cukor

  • 150 mlaž 200 ml mlieko

  • 300 ghladká múka

  • 1 ČLsoľ

  • 2 ksžĺtky

  • 100 gmaslo

Na náplň

  • 250 gmäkký tvaroh v kocke

  • 60 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 1 ksvajce

  • 1 PLvanilkový pudingový prášok

  • 200 gčervené ríbezle

  • 1 ksvajce na potretie

Postup

  1. Droždie rozdrobíme do misky a zmiešame s lyžicou krupicového cukru. Potom pridáme polovicu vlažného mlieka a 2 lyžice múky. Všetko spoločne prešľaháme a na teplom mieste necháme vzísť kvások.

  2. Do misy preosejeme zvyšnú múku, zmiešame ju so soľou a zvyšným cukrom. Pridáme žĺtky, zvyšné vlažné mlieko a kvások, čiastočne prepracujeme a pridáme zmäknuté maslo. Vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu. Potom cesto znovu prepracujeme a necháme ďalších 20 minút kysnúť.

  3. Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a pudingovým práškom. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnikový plát hrubý asi 1 cm. Potrieme tvarohovou zmesou a na ňu rozložíme ríbezle. Stočíme do rolády a nakrájame na kúsky hrubé 3 cm. Slimáky rozložíme na plechy vyslané papierom na pečenie. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom.

  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 45 minút. Pred podávaním necháme vychladnúť na kovovej mriežke. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Raňajky
Dezerty
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.