Tvarohové slimáky s ríbezľami
Tvarohové slimáky s ríbezľami si zamiluje každý. Okrem výbornej chuti sú tieto slimáky naozaj krásne aj na pohľad. Sú mäkké, bohato naplnené a kyselkavé ríbezle skvele vyvažujú sladkú a vanilkovú plnku. Ak máte iné ovocie, pokojne použite aj to, ale najkrajšie v slimákoch vyzerajú menšie a bobuľové plody.
Na cesto
20 gdroždie
60 gkrupicový cukor
150 mlaž 200 ml mlieko
300 ghladká múka
1 ČLsoľ
2 ksžĺtky
100 gmaslo
Na náplň
250 gmäkký tvaroh v kocke
60 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
1 ksvajce
1 PLvanilkový pudingový prášok
200 gčervené ríbezle
1 ksvajce na potretie
Postup
Droždie rozdrobíme do misky a zmiešame s lyžicou krupicového cukru. Potom pridáme polovicu vlažného mlieka a 2 lyžice múky. Všetko spoločne prešľaháme a na teplom mieste necháme vzísť kvások.
Do misy preosejeme zvyšnú múku, zmiešame ju so soľou a zvyšným cukrom. Pridáme žĺtky, zvyšné vlažné mlieko a kvások, čiastočne prepracujeme a pridáme zmäknuté maslo. Vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu. Potom cesto znovu prepracujeme a necháme ďalších 20 minút kysnúť.
Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a pudingovým práškom. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnikový plát hrubý asi 1 cm. Potrieme tvarohovou zmesou a na ňu rozložíme ríbezle. Stočíme do rolády a nakrájame na kúsky hrubé 3 cm. Slimáky rozložíme na plechy vyslané papierom na pečenie. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 45 minút. Pred podávaním necháme vychladnúť na kovovej mriežke. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre