Tvarohovo-čučoriedková zmrzlina v domácich košíčkoch
Jej skvelej chuti zaručene neodoláte. Vyrobte si ľadové pochúťky a upečte vlastné košíčky na podávanie.
Ingrediencie
500 gčučoriedky + na zdobenie
100 gkrupicový cukor
1 ČLcitrónová šťava
250 gmäkký tvaroh ( tučný )
100 gmed
250 mlkyslá smotana
200 mlsmotana na šľahanie
100 gmaslo
100 gpráškový cukor
100 ghladká múka
3bielky
biela čokoláda ( poleva na vytretie košíčkov )
Postup
Čučoriedky prepláchneme a roztlačíme vidličkou. Zasypeme ich cukrom a premiešame s citrónovou šťavou. Necháme asi 15 minút odležať.
Zmiešame tvaroh s medom, kyslou smotanou a čučoriedkami s cukrom.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme na pevnú šľahačku a vmiešame do tvarohového krému.
Kovovú misku naplníme pripravenou zmesou a uložíme do mrazničky.
Každých 30 minút krém premiešame, kým nezačne tuhnúť. Potom necháme mraziť asi 3 hodiny.
Maslo nakrájame na kúsky a necháme povoliť pri izbovej teplote. Potom pridáme preosiaty cukor s múkou a bielkami.
Všetko vymiešame na hladké polotekuté cestíčko.
Na plechy s papierom na pečenie rozotrieme okrúhle placky (12 cm).
Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 10 až 12 minút, až budú okraje zlatisto hnedé.
Horúce placky hneď preložíme pomocou špachtle na obrátené zvlnené misky a vytvarujeme.
Necháme vychladnúť. Pracujeme rýchlo, aby sa dali placky dobre formovať.
Po vychladnutí vytrieme vnútrajšky košíčkov rozpustenou polevou. Necháme stuhnúť.
Pripravenú zmrzlinu uložíme pred porciovaním asi na 10 minút do chladničky, kde ju necháme mierne povoliť.
Potom ju naberačkou na zmrzlinu naporciujeme na kopčeky a rozdelíme do košíčkov.
Nakoniec dozdobíme čučoriedkami a podávame.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre