Vajíčka v horčicovej omáčke s kôprom
Varené vajíčka nemusia byť iba súčasťou raňajok. Pripravte si ich v horčicovej omáčke s kôprom a podávajte s pečenými zemiakmi a uvidíte, že poslúžia aj ako obed. Je to naozaj zaujímavá a chutná kombinácia.
Ingrediencie
800 gzemiaky
60 gmaslo
50 ghladká múka
700 mlmlieko
8 PLdijónska horčica
100 ml33 % smotana na šľahanie
5 vetvičiekkôpor
soľ
ocot
krupicový cukor
4 ksvajcia
Postup
Zemiaky umyjeme a pečieme ich pri 180 °C do mäkka, približne 45 minút.
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a restujeme ich na miernom ohni približne 3 minúty. Potom zmes zalejeme horúcim mliekom, rozmiešame metličkou a privedieme k varu. Omáčku za stáleho miešania varíme asi 10 minút.
Do omáčky vmiešame horčicu, zjemníme ju smotanou a primiešame aj nasekaný kôpor. Stiahneme ju z ohňa, dochutíme soľou, octom a prípadne ešte dosladíme.
Vajcia varíme 7 až 8 minút, potom ich olúpeme a podávame s omáčkou a pečenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre